Parti kapatılırsa HDP'li vekiller hangi partiye geçecek?

Terör örgütü PKK ile olan ilişkisi nedeniyle partileri hakkında kapatılma davası açılan HDP'nin, vekillerinin nasıl bir yol izleyeceği belli oldu.

Parti kapatılırsa HDP'li vekiller hangi partiye geçecek?
Parti kapatılırsa HDP'li vekiller hangi partiye geçecek?
GİRİŞ 18.03.2021 00:51 GÜNCELLEME 18.03.2021 01:00
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, HDP hakkında kapatma davası açtı. Davanın gerekçesi olarak, HDP’lilerin terör örgütü PKK ile arasındaki ilişki gösterildi. Gözler HDP’de.

HDP'LİLER DBP'YE GEÇECEK

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı, kapatma kararının çıkması durumunda ne yapacaklarını da belirledi. HDP’nin kapatılması durumunda milletvekilleri Demokratik Bölgeler Partisi’ne geçecek.

Meclis’e HDP Diyarbakır Milletvekili olarak giren Salihe Aydeniz, HDP’den istifa ederek DBP’nin eş genel başkanlığına gelmişti.

DEMOKRATİK BÖLGELER PARTİSİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 11 Temmuz 2014 tarihinde kuruldu. DBP, HDP'nin yedek partisidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "DBP" şeklindedir. Simgesi başağı elinde tutan insan silüeti ve sekiz yıldızdır. DBP Eş genel başkan Salihe Aydeniz HDP eski Diyarbakır milletvekilidir. DBP'nin doğu ve güneydoğu illerinin yanında Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerde il ve ilçe örgütleri bulunuyor. Geçtiğimiz dönemde; DBP'li çok sayıda belediye başkanı ve belediye meclis üyesi terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü adına suç işleme ve terör örgütüne finans sağlama gibi suçlardan tutuklanması ve hapis cezasına çarptırılmasıyla gündeme gelmişti.

 

YORUMLAR 30
  • ev sahibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Partileride olmasa bile, arka bahceleri olan CHP var oraya göc atacaklardir. Dilerim Allahtan öyle olsunda. CHP deki sag duyulu insanlarda kendilerine Ülke menfaatleri dogrultusunda bir yol cizmis olurlar
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP en ideal onlar için olmadı iyi parti ye geçerler. Karakterleri aynı zaten
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapsamlı bir terör yasası olmalı, parti kapatıldıktan sonra terör ilişkili hiçbir parti, kişi ve kuruma müsade edilmemeli...
    Cevapla
  • köylü 3 yıl önce Şikayet Et
    parti aramaya gerek yok ip var. ip geçsinler kapalı kapılar arkasında görüşmelerine de gerek kalmayacak ayrıca baştaki hanımefendi de rahat rahat kahvaltı yapar.
    Cevapla
  • AHMET EROGLU 3 yıl önce Şikayet Et
    TABİİ Kİ İYİ PARTİYE. degil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?