Boğaziçi olaylarında polise saldırmışlardı! 7 şüphelinin 11 yıla kadar hapsi istendi

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin Kadıköy'de düzenlenen yasa dışı gösterilere katılan 4'ü tutuklu 7 kişi hakkında, 6 aydan 11 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Boğaziçi olaylarında polise saldırmışlardı! 7 şüphelinin 11 yıla kadar hapsi istendi
Boğaziçi olaylarında polise saldırmışlardı! 7 şüphelinin 11 yıla kadar hapsi istendi
GİRİŞ 19.03.2021 17:15 GÜNCELLEME 19.03.2021 17:16
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanmasının ardından Güney Kampüs girişinde düzenlenen 1 Şubat'taki yasa dışı gösteri sırasında güvenlik güçlerine mukavemette bulunanların gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 2 Şubat'ta Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda yapılan izinsiz gösteriler sırasında kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle 7 kişi hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, eylemler sırasında görevli polis memurlarına ve polis araçlarına taşlı, tekmeli saldırılar düzenleyen ve izinsiz gösteri yapan şahısların tespit edilmesine yönelik olay yeri ve çevresinde çekilen görüntülerin incelenmesiyle şüphelilerin tespit edildiği ifade edildi.

Haklarında soruşturma başlatılan şüphelilerin, çağrılara uyarak Kadıköy'deki eyleme katıldığı aktarılan iddianamede, kimi sanıkların emniyet ekiplerinin dağılın ihtarlarına uymadığı, bazılarının çöp konteynırlarını tekmeleyerek yere düşürmek suretiyle barikat oluşturup polis ekiplerinin araçlarının geçmesini engellediği, bazılarının da emniyet güçlerinin görevlerini yapmalarına cebir uygulamak suretiyle engel olduğu, tekme ve taş atarak emniyet araçlarına zarar verdiği kaydedildi.

POLİS ARAÇLARINDA 46 BİN LİRALIK ZARAR OLUŞTU 

İddianamede, söz konusu eylemler sırasında 2 polis aracında toplam 46 bin 185 liralık zarar meydana geldiği, 2 ayrı polis aracında ise çatlak, kırık ve ezilme şeklinde hasar oluştuğu vurgulandı.

Eylemleri nedeniyle tutuklanan sanıklar A.K., H.K.H., N.E. ve Ö.Ş. ile tutuksuz sanıklar M.C.D., R.A. ve Y.E.K'nin "toplantı ve yürüyüşlere, silah ve benzeri aletler taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma", "kamu malına zarar verme", "görevi yaptırmamak için direnme" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 6 aydan 11 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Hazırlanan iddianame değerlendirilmek üzere Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde sanıkların yargılanmalarına başlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • isa 3 yıl önce Şikayet Et
    atın içeri polise saldıran teröristleri zira polise saldırı millete saldırıdır,vatana ihanettir.
    Cevapla
  • misafir1 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin malına bir daha zarar vermezler.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    devlete karşı isyanın cezası 6 ayla 11 yılmı bu kadar az mı
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle olaylarda ceza en az 2 yıl'dan başlamalı ; 6 ay sanki teşvik gibi
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir iki sene yatın çıkın ,CHP den milletvekilliğiniz garanti nasıl olsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor