Sözcü namaz hassasiyetini bir günde unuttu! Manşetten rezil oldular

Sözcü Gazetesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin yaptırdığı camiyle ilgili dalga konusu olacak bir habere imza attı. Camiye, Muhammed Emin Saraç Hoca'nın adının verileceği belirtilen haber, "Artık kimse onu koltuğundan edemez! Rektörden YÖK başkanına cami jesti" başlığıyla duyuruldu. Dün Gergerlioğlu'nun abdest alırken gözaltına alındığını duyuran Sözcü'nün namaz hassasiyetini bir günde unutması dikkat çekti.

Sözcü namaz hassasiyetini bir günde unuttu! Manşetten rezil oldular
Sözcü namaz hassasiyetini bir günde unuttu! Manşetten rezil oldular
GİRİŞ 22.03.2021 14:15 GÜNCELLEME 22.03.2021 14:15
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış
  • Tokat'ta yapılacak üniversite camisine hadis alimi Muhammed Emin Saraç Hoca'nın adı verilecek. 
     
  • Sözcü Gazetesi haberi, 'YÖK Başkanı'na jest' diye duyurdu. Gazetenin unuttuğu bir şey var: Emin Saraç Hoca Tokatlı. 
     
  • Haberde yer alan "Yekta Saraç'ın babası için cami yaptırılıyor" ifadeleri de tepki çekti. 
     

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yapılması planlanan camiye, geçtiğimiz günlerde vefat eden M. Emin Saraç Hoca'nın adı verildi. Üniversiteden yapılan açıklamada, Tokat'a ve Tokatlılara büyük hizmetleri bulunan Saraç'ın adının verileceği duyuruldu. Caminin yapımı için banka hesaplarında toplanan yardım paralarının kullanılacağı, üniversite bütçesinden aktarımın olmayacağı da vurgulandı. 

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun abdest alırken gözaltına alındığını iddia eden Sözcü Gazetesi, cami inşaatından rahatsız oldu. Haberi manşetine taşıyan gazete, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin'in, YÖK Başkanı Yekta Saraç'a jest yaptığını söyleyecek kadar ileri gitti. Gazetenin birinci sayfasında haber, "Artık kimse onu koltuğundan edemez! Rektörden YÖK başkanına cami jesti" şeklinde duyuruldu. 

Haberde "YÖK Başkanı'nın babası için cami yaptırması tartışmaya yol açtı" ifadeleri tepki çekti. 

SÖZCÜ UNUTMUŞ AMA M. EMİN SARAÇ TOKATLI

Rektör Şahin'i, YÖK Başkanı Saraç'a jest yapmakla suçlayan Sözcü Gazetesinin unuttuğu önemli bir gerçek var: M. Emin Saraç Hoca Tokatlı. Erbaa'da doğan Saraç, ilk eğitimini Tokat'ta aldı. 14 yaşına kadar burada eğitimine devam eden Saraç, 1943'da İstanbul'a gitti. 

Mısır'da da 9 yıl okuyan Emin Saraç, Osmanlı'nın son şeyhülislamı Mustafa Sabri Efendi, Yozgatlı İhsan Efendi, Muhammed Abdulvehhab Buhayri, Ahmed Fehmi Ebu Sünne, Ali Yakup Efendi, Abdulfettah eş-Şa'şa'dan istifade etti.

MUHAMMED EMİN SARAÇ HOCA KİMDİR?

Fatih Camii'nde 65 yıl boyunca tefsir, hadis ve fıkıh dersi veren Emin Saraç, binlerce talebe yetiştirdi; halkı irşad etti. Emin Saraç Hoca, ömrünün son döneminde dahi vaktinin önemli kısmını ilim öğretmekle geçiriyordu. 

Sözcü Gazetesinin haberinde ciddi bir yanlış daha var: "Bir cami bir kişi için" yapılmaz. Nitekim Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden yapılan açıklamada da, Saraç'ın yakın zamanda vefat ettiği hatırlatılarak isminin anılmaya devam edilmesi için böyle bir karar alındığı belirtilmişti. 

SÖZCÜ NAMAZ HASSASİYETİNİ ÇABUK UNUTTU!

Bugün cami yapılmasından rahatsız olan Sözcü, dün TBMM'de eylem yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'abdest alırken gözaltına alındığını' yazmıştı. 

KAYNAK: HABER7 | DETAY
YORUMLAR 65
  • hizli Hamsi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Kafirlerin amaci dignimize , farzimiza ve sünnetimize camur atmaktir.
    Cevapla
  • Muammer 3 yıl önce Şikayet Et
    Namaz hassasiyetine inandınız mı.Gavur gavurun dostudur.Ayı derisinden post,müslüman olmayandan dost olmaz.Onun davranışını müslümana zarar vermek için kullandılar akıllarınca.Herkesi kendileri gibi serçe beyinli zannettiler.
    Cevapla
  • Cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahtekarlarlar sözcüsü olmuş lar
    Cevapla
  • Namyelüs 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözcü'nün namaz hassasiyeti ;ABD'nin Orta Doğu'ya demokrasi getirmesi gibi bir şey olmalı.
    Cevapla
  • Zümrüt 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların içinde abdest namaz aşkı yokki , böyle oluncada abdestsiz dedene namazmı dayanır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması