2021 Okullar ne zaman kapanacak? MEB Bakanı Selçuk 2 Temmuz sonrası yazın telafi eğitimi...

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından 2021 MEB takvimi İlkokul, ortaokul lise öğrencilerinin yanı sıra aileler tarafından merak edilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönemin 2 Temmuz’a kadar sürmesini planladıklarını açıkladı. Uzaktan eğitimle verilemeyen dersler için yazın telafi programı hazırlanıyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? İşte yazın telafi eğitiminin detayları…

2021 Okullar ne zaman kapanacak?  MEB Bakanı Selçuk 2 Temmuz sonrası yazın telafi eğitimi...
2021 Okullar ne zaman kapanacak? MEB Bakanı Selçuk 2 Temmuz sonrası yazın telafi eğitimi...
GİRİŞ 24.03.2021 09:45 GÜNCELLEME 24.03.2021 09:46
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı, 2020-2021 eğitim öğretim yılı takviminde değişikliğe gidiyor. 15 Şubat’ta başlayan 2. dönem, 2 Temmuz tarihine kadar sürecek. Normal şartlarda 18 Haziran’da sona erecek ikinci dönemle ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencileri okulda tutmakla ilgili planlama yaptıklarını açıkladı. Sömestr tatili, pandemi nedeniyle 15 gün yerine 21 gün yapıldı. MEB uygulama takvimine göre dönem başında yapılması hedeflenen Nisan ara (ikinci) tatil bu yıl uygulanmayacak. 1 yıldan fazla süredir uzaktan eğitim alan öğrencilerin eksiklerini kapatabilmek ve bir üst sınıfa yeterli bilgi seviyesinde yükselebilmeleri için yaz tatilinin başlayacağı tarihten itibaren telafi eğitimleri yapılması hedefleniyor. Peki 2021 okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB Bakanı Ziya Selçuk’un yaptığı önemli açıklama…

2021 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı canlı yayında Nisan ayında ara tatil yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine yaz tatili ve okulların durumu hakkında kritik açıklamalarda bulundu. 

15 Şubat tatilini 3 hafta yaptıklarının altını çizen Bakan “ Bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. “ dedi. Açıklamasının devamında öğrencileri 2 Temmuz’a kadar okulda tutmakla ilgili planlama yaptıklarını söyleyen Bakan “ ara tatil yok” şeklinde konuştu.

YAZIN TELAFİ PROGRAMI NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, henüz telafi programının detayları hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak gelen bilgiler doğrultusunda yaz tatilinin başlayacağı 2 Temmuz tarihinden itibaren İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eksikliklerini kapatabilmesi adına okullarda telafi eğitimleri düzenlenecek.

Katılımların yüz yüze eğitimde olduğu gibi zorunlu olması beklenmiyor.  Telafi programında yer alacak öğretmenlere ek ödeme yapılacak. Özellikle İlkokul’dan ortaokula geçecek 4. sınıflar, liseye yeni başlayacak 8. sınıflar ve liseye yeni başlayan 9. sınıfların bu programa dahil edilmesi bekleniyor. Tüm dersler için olmasa bile temel derslerin telafi programı hazırlığı yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  yaptığı açıklamada telafi eğitimlerini pandemi sürecinde yaptıklarını söyleyerek destekleme ve yetiştirme kurslarının açık durumda olmasının telafi eğitimi olduğunu söyledi. 

Telafi eğitimi, ikinci dönemin sona erdiği tarih olan 2 Temmuz sonrasında başlaması öngörülüyor. 2021-2022 eğitim yılı için henüz tarih net olarak açıklanmasa da 31 Ağustos düşünülüyor.

LİSE VE ÜNİVERSİTE SINAVLARI NE ZAMAN?

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sınav tarihi MEB tarafından  ve Yükseköğretim Kurumları (YKS) sınav takvimi ÖSYM tarafından duyuruldu. 

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin  katılacağı LGS sınavı 6 Haziran 2021 günü gerçekleştirilecek.

12. sınıf ve lise mezunlarının katılacağı YKS sınavı ise üç oturum şeklinde yapılacak. ÖSYM’nin yayınladığı takvime göre;

Temel Yeterlilik Testi 26 Haziran,

Alan Yeterlilik Testi 27 Haziran,

Yabancı Dil testi 27 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere eğitim hayatları boyunca maddi destek sağlamak amacıyla yapılacak İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları bursluluk sınavı 25 Haziran tarihinde düzenlenecek. 

YORUMLAR 3
  • Hatice öksüz 3 yıl önce Şikayet Et
    2 donem sınavları ya ortaöğretim nolucak
    Cevapla
  • blob 3 yıl önce Şikayet Et
    telafi falan bana gelmez, ben iptalim, bir yıldan beri yok lgs sınavı yok yaz okulu yok okulun günlük 5 saat uzaktan eğitimi üzerine 11 gündür her gün gelip gittiğimiz sınav, ben kafa olarak tükendim, gücü olan varsa selamet dilerim.
    Cevapla
  • serdar61 3 yıl önce Şikayet Et
    6 haziranda lgs yapılacak, bu çocuklar hazır olacaksa 2 temmuza kadar telefiye ne gerek ? hazır olmayacaklarsa lgs de kapsam dışı bırakılması gereken konular niye açıklanmadı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek