Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi!

Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta duyurduğu Ekonomi Reformları Eylem Planı açıklandı. Takvime göre; Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturacak. Merkez Bankası'nın sorumlu olduğu bu eylem için yasa çıkarılacak.

Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi!
Bakan Elvan açıkladı: Dijital Para Yasası için tarih verildi!
GİRİŞ 24.03.2021 03:31 GÜNCELLEME 24.03.2021 03:32
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Mart'ta açıkladığı, ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütmeye yönelik Ekonomi Reformları Eylem Planı takvimi, ilgili Bakanlıkların ve kurumların yol haritası belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ekonomi Reformlarımızın takvimini tamamladık. Bakanlığımızın internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Hayırlı olsun" dedi.

DİJİTAL PARA YASASI 31 ARALIK'TA

Merkez Bankası dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki alt yapısını 31 Aralık 2021 tarihine kadar oluşturacak. Merkez Bankası'nın sorumlu olduğu bu eylem için yasa çıkarılacak. BDDK finansal tüketicinin korunması, piyasa bütünlüğü ve rekabetin güçlendirilmesine yönelik gözetim mekanizmasını bu yılın haziran ayı sonuna kadar oluşturacak.

YORUMLAR 18
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman İMKB borsası gibi yapmayın da böyle kalsın. Gördük oradaki yaptıklarını
    Cevapla
  • Berk 3 yıl önce Şikayet Et
    Kriptoyu Bitcoin'den ibaret sanan yanılır, bu iş paranın icadı gibi devrimsel bir teknolojiye dayanıyor; Blockchain. Bugün vergilendirme yaparlarsa yarın Monero gibi takip edilemeyen sistemler Türkiyede yaygınlaşır. Hükumetin yapması gereken vergi getirmekten önce bu teknolojiyi anlamak olmalı. Ethereum ve Polkadot gibi sistemler ile gerekirse devlet olarak iş ortaklığına gidilmeli.
    Cevapla
  • Öğretmen 37 3 yıl önce Şikayet Et
    Kripto para almak caiz değil bildiğim kadarıyla .
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kripto para değil, dijital para. farklı seyler
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kripto paralar hacker ların para kaynağı olmuş. Binlerce şirketten binlerce bitcoin haracı kesildi. Devletimiz bu konuya da el atmalı.
    Cevapla
  • arif 3 yıl önce Şikayet Et
    sirketlerde bilgi işlemcilere değer versin o zaman. ufak bir bütçe ile, idare et dememleri lazım. Lisanslı yazılımlar ve güncel teknolojiler takip edildiği taktirde, kimse bişey yapmaz. O şirketler baştan çalışanlarına değer vermeyi bilsinler.
    Cevapla
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir şey yapamayacaklarını bilmelerine rağmen amaç insanları korkutmak. Kripto para izini takip edemezsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...