AK Parti Sözcüsü Çelik'ten son dakika kabine revizyonu açıklaması

Son Dakika Haberi; AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabine revizyonuna ilişkin soruya Çelik 'Cumhurbaşkanımızının takdirinde bir konu bu. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar. Ne zaman, nasıl yapılacağı tamamen cumhurbaşkanımızın takdiridir.' cevabını verdi.

GİRİŞ 24.03.2021 19:37 GÜNCELLEME 24.03.2021 22:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Çelik, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken gazetecilere açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

'KABİNE REVİZYONU' AÇIKLAMASI

Çelik, kabine değişikli tartışmalarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın takdirinde bir konu. Benim onunla ilgili var ya da yok demem ya da şu tarihte olacak demem gibi bir şey söz konusu değil. Ama siz de hepiniz bilirsiniz, hepiniz uzun zamandır Ankara'da görev yapıyorsunuz. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar, ne zaman yapılacağı, nasıl yapılacağı tamamen Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. O listelerin de her zaman yanlış olduğunu, çoğu kez uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüzdür. Ankara siyasetinin cilvelerinden bir tanesi bu kabine revizyonun ne zaman olacağını düşünmek ve değerlendirmek, bunu konuşmak, bununla ilgili tahminlerde bulunmak. Ama dediğim gibi o, Cumhurbaşkanımızın takdirinde olan bir konudur."

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi ve çekilme usulüne ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Çelik, çekilmede usule ilişkin bir problemin olmadığını ifade etti.

AK Parti yeni MYK listesi

Egemen bir ülke olarak Türkiye'nin bu hakkını kullanmasının önemli olduğunu dile getiren Çelik, "Hepimizin odaklanması gereken konu, kadınların kazanımlarının daha çok nasıl artacağıdır, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili daha çok ne yapacağımız konusudur. Kadınların kazanımlarının artması ya da kadına şiddetin önlenmesi politik bir tercih değildir, ahlaki bir zorunluluktur. Siyaset kurumu, hükümet bunu farklı enstrümanlarla yapabilir." diye konuştu.

Enstrümanların değişmesinin bu hedeften ayrılma anlamına gelmediğine vurgu yapan Çelik, şöyle devam etti:

"Burada çok netiz, kim ne derse desin kadın haklarını güçlü bir şekilde savunuyoruz, bunu ahlaki bir zorunluluk olarak görüyoruz, bunun altını çiziyoruz. Buradaki pozitif ayrımcılığın da altını çiziyoruz. Çünkü sistematik olarak geri bırakılmış, şiddetle karşı karşıya kalmış, kazanımları çeşitli sebeplerle tarih içerisinde ellerinden alınmış kadınlara herhangi bir şekilde bir pozitif ayrımcılık uygulamak herhangi bir dengeyi bozan, herhangi bir şekilde yanlış siyaset sonucu doğuran bir mesele değildir. Tam tersine bu kavramlar kadınların büyük mücadelesi, onurlu mücadelesi, görkemli mücadelesi sayesinde elde edilmiştir."  

Bu konudaki eleştirilerin bir kısmının iyi niyetli olduğunu bildiklerini anlatan Çelik, iyi niyetli olan bu eleştirilerin hepsine saygı duyduklarını vurguladı. 

- "AHLAKİ VE İNSANİ BİR ZORUNLULUK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakan olduğu dönemden itibaren hükümetlerin yaptığı işlerin ve bu konuya verdiği önemin açık olduğunu dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem kamusal hayatta hem siyasi hayatta kadınların yer almasıyla ilgili, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili, kadın haklarının korunmasıyla ilgili, bu bizim için sadece politik bir tercih değil bu bizim için aynı zamanda ahlaki ve insani bir zorunluluk. Biz politik istikametimizi ahlaki ve insani bu zorunluluğun üzerine yerleştiriyoruz. Burada kesin ve net bir şekilde söylemek isterim ki kadın haklarından taviz vermek, kadına şiddetle mücadelede üstümüze düşen bir şey var ve bunu yapmıyorsak bundan vazgeçmek kesinlikle bu ahlaki zorunluluktan, bu ahlaki hattan ayrılmak anlamına gelir."  

Çelik, bu bilinçle hareket ettiklerini dile getirerek, "Bunun enstrümanı yasalar olur, uluslararası sözleşmeler olur, Türkiye'de bunun takdirini yapacak olan tabii ki Türkiye'yi yöneten hükümettir. Biz burada kadın haklarını güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz, kadınlarımızın kazanımlarını korumaya ve artırmaya güçlü şekilde devam edeceğiz. Aynı şekilde kadına karşı şiddetle mücadele konusunda bileşenlerle birlikte istişare etmeye, bununla ilgili olarak yapılması gerekenler konusunda üstümüze düşeni her zaman olduğu gibi yapmaya ve daha fazlası gerekiyorsa onu da yapmaya hazır olduğumuzu ifade edeceğiz." dedi. 

Meselenin öncelikle kültürel olduğunu belirten ve aileden, çocukların yetiştirilmesinden, sokaktaki gündelik hayattan başlayarak bir duyarlılık oluşturulması gerektiğine işaret eden Çelik, her türlü yapıcı eleştiri ve fikre de açık olduklarını söyledi. 

Çelik, bu konuda enstrümanların ne olduğundan ziyade hedefin güçlü bir şekilde korunması gerektiğine dikkati çekerek, kanunlarla ilgili atılması gereken adımların atılabileceği konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok net beyanlar verdiğini hatırlattı.

Mücadelenin çok boyutlu şekilde sürmesi gerektiğini dile getiren Çelik, İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılan çalışmalara değindi. 

Türkiye'den Fransa'ya çok sert tepki: Faşistlerin dili!

- "TAVİZSİZ ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Kadını şiddetten korumanın, insanlığı koruma vazifesi olduğunun farkında olduklarını belirten Çelik, "Kadına karşı şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz, tavizsiz şekilde mücadele edeceğiz, sıfır toleransla mücadele edeceğiz. Bu kararlılığımız için kültürel çalışma yapılması gerekiyorsa üstümüze düşeni yapmaya hazırız, yasa çıkarılması gerekiyorsa daha fazla onu da çıkarmaya hazırız. Başka kurumların başka şekilde harekete geçmesi gerekiyorsa onu da o şekilde değerlendirmeye hazırız." diye konuştu.  

Çelik, ilgili bakanlıkların tüm hassasiyetiyle bu konuları takip ettiğini dile getirerek, "Bu bir politik tercih değil, bizim politik olarak böyle de olsa olur, böyle de olsa olur dediğimiz bir tercih değil. Bu ahlaki ve insani bir zorunluluktur, önce ahlaki ve insani zorunluluk gelir, politik tercih onun üzerine oturur." dedi.   

YORUMLAR 22
  • Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben oy vermem bu oluşuma hani yenilik gençler nerde
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şey Cumhurbaşkanı nın takdirinde ise siz ne maaşı alıyorsunuz orda
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Ve çok değer verdiğimiz sevgili C.Başkanımız. bu seçimde 7 milyon genç ilk kez oy verecek. Lütfen kadromuzu gençleştir. Çok rica ediyoruz. Sıkıntı yaşamayalım.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadın beyanı esastır diye dünya tarihine geçmiş bir garabetten ne zaman kurtulacağız? Yalan iftira ile yıkılan yuvalar, kaybedilen işler, itibarlar, kararan hayatlar ne olacak ? bu kanun Hz Yusuf zamanında olsa, Hz Yusuf idam edilir di be yazıklar olsun bir de medeni kanun koymuşlar adına yuhhh yuhhh
    Cevapla
  • Kenar 3 yıl önce Şikayet Et
    Osman kardeş o bahsettiğin İstanbul sözleşmesiydi ve geçen Cumartesi Reis onu çöpe gönderdi. Medeni kanun ise revize edilerek toplumumuzun yapisina daha uygun hale getirilecek inşallah
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    reis makam mevki pesinde olanlari yakinindan uzaklastir ki iktidarligin daim olsun...
    Cevapla
  • halil kan 3 yıl önce Şikayet Et
    tmm öyle yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'