Korkunç görüntü: Dere yatağı at, eşek kafası ve kemik dolu!

Adana'da dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. İnceleme başlatıldı, Valilik açıklama yaptı.

GİRİŞ 25.03.2021 23:14 GÜNCELLEME 25.03.2021 23:42
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Köpekler tarafından kemikler çevreye taşınırken, çevreye ise kötü kokuların yayıldığı belirtildi. Bölgeye yakın mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü (31), "Burada onlarca kesilmiş at var. Artık bu kokudan duramayacak hale geldik" dedi.

At ve eşekler kesildikten sonra geriye kalan parçalarının çuvallara konulup, dere yatağına atıldığı, köpekler tarafından parçaların çıkartılarak etrafa taşındığı öne sürüldü. Yaklaşık 200 metrelik bir alanda her tarafta at ve eşek kafaları bulunurken, çevreye de kötü kokular yayıldı. Bölgede kafası kesilmiş bir atın gövdesinin de olduğu görüldü.

Mahallede hayvancılıkla uğraşan Mehmet Mustafa Köroğlu (75), astım hastası olduğunu, kötü kokular nedeniyle nefes alamayacak duruma geldiğini ifade ederek, "Geceleri kokudan boğulacakmış gibi uyanıyorum. Bizim elimizden bir şey gelmiyor, yeter artık" dedi.

Mahallede oturan Ramazan Dağgülü ise kemiklerin atılı olduğu yerde tarlasının olduğunu belirterek, "Biz tarlalarımızı artık sulayamayacak duruma geldik. Yaz geldiğinde ürünlerimiz susuz kalacak. Çünkü bu pislikten ve kokudan dolayı dereye inip, su alamıyoruz. Burada onlarca kesilmiş at var. Biz artık bu kokudan duramayacak hale geldik. Bu at ve eşeklerin buradan kaldırılmasını istiyoruz. Bu at ve eşekleri gece saatlerinde getirip bıraktıktan sonra bir şekilde kaçıyorlar. Bunlar kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılıyor. Sabah uyandığımızda bu görüntüyle karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çok sayıda at ve eşek kafası ile kemiklerin bulunduğu bölgede İl Tarım Müdürlüğü ve Yüreğir Zabıta Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu. Bahçelievler Mahallesi’ndeki dere yatağında at, eşek kafaları ve kemikleri bulunduğu bölgeye gelen ekipler, ilk olarak çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı. Daha sonra tek tek kemiklerin bulunduğu noktaları gezen ekipler, temizlik çalışmaları için belediye ekiplerine bilgi aktarımı yaptı.

'ADANA'NIN İMAJINA ZARAR VERİYORLAR'

İl Tarım Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Caner Alıç, yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirterek, “Gece gündüz denetimlerimizi sürdürüyoruz. Gıda ve yetiştiricilik üzerine sıkı denetim var. Kasti bir durum olduğunu düşünüyoruz. Canlı bir hayvanın öldürüldükten sonra buraya atıldığından şüpheleniyoruz. Bu etin asla insan tüketimine sunulmadığını düşünüyoruz. Çünkü denetimlerimizde buna rastlamadık. Adana’ya zarar veren bu gıda teröristleriyle mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ADANA VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çok sayıda at ve eşek kafası ile kemiklerin bulunmasıyla ilgili Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, gerçekleştirilen incelemeler sonucu bölgenin hayvansal atıkların sürekli olarak bırakılan bir yer olduğunun anlaşıldığı ve il genelinde yapılan denetimlerde son zamanlarda tek tırnaklı hayvan etinin kullanımına rastlanılmadığı bildirildi.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ve belediye zabıta ekiplerince alanda denetim yapılmış, kanal kenarındaki kalıntıların ölen sığır, koyun, keçi, köpek, at, eşek gibi tüm hayvan ve hayvansal atıkların sürekli olarak atıldığı bir yer olduğu anlaşılmıştır. Belediye zabıta ekipleri aracılığı ile hayvansal atıkların kaldırılması için Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bilgi verilmiş ve söz konusu alan belediye ekiplerince temizlenmeye başlanmıştır. İl- İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve emniyet güçleri iş birliğinde 7 gün 24 saat esasında canlı tek tırnaklı hayvan hareketlerinin kontrol ve denetimleri devamlı yapılmakta olup, gıda işletmelerinde tek tırnaklı hayvan eti/ geni aranması amacı ile numuneler sürekli olarak alınmaktadır. Yakın zamanda insan sağlığını tehdit edici herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmamıştır."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 89
  • GÖRELE 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunları da bir şekilde yedirmek için bizlere değerlendiremedi niz mi Mesela öğütüp un filan yapardınız eti yedik de kemikleri de zay etmişsiniz ya yazık olmuş ya hayvan canileri insan canileri Allah sizi Cehennemin dibine soksun...
    Cevapla
  • Çetin gosini 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylece adana kebabınında sırrını öğrenmiş olduk
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    adana günlük 25 ton et yiyor e nereden gelir bu degirmenin suyu
    Cevapla
  • Cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün dışarda yiyelim yemeğimizi düşüncesinin sonu. Neler yediriyorlar bize kim bilir!
    Cevapla
  • irfan 3 yıl önce Şikayet Et
    bol acılı adana yanında şalgam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...