MİT'ten tarihi operasyon: Türkiye'de toplantıya katılacaktı, bomba Yunanistan detayı

MİT, Irak'ın kuzeyinde bir operasyona imza attı. Türkiye'de eylem hazırlığı için toplantıya katılacağı belirlenen PKK'lı Hüseyin İnal etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 27.03.2021 17:24 GÜNCELLEME 27.03.2021 17:24
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde düzenlediği operasyonda, örgütün kırsal kadrosuna Yunanistan'daki Lavrion kampından katılan "Karker Kürecik" kod adlı Hüseyin İnal'ı etkisiz hale getirdi.

İnal'ın, Lavrion kampında örgütsel eğitim aldıktan sonra terör örgütü PKK'nın kırsal kadrosuna katılmak amacıyla 2018'de Irak’ın kuzeyindeki örgüt kamplarına geçtiği belirlendi.

Yaklaşık 3 yıldır PKK kamplarında faaliyet yürüten İnal'ın, Türkiye'de eylem yapmak amacıyla Metina'daki bir toplantıya katılacağı tespit edilirken, 22 Şubat'ta düzenlenen operasyonda İnal'ın beraberindeki 2 örgüt mensubu da etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 145
  • Mehmet goc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan’ın eğitim verdiği yeri nokta olarak öğrenip orada iyibir havaya uçurmak lazım., yanılmıyorsam dhkpc lilerin eğitim kampı yunanıstanda orada da aynısı yapılmalı boom
    Cevapla
  • ankaralı... 3 yıl önce Şikayet Et
    emegi geçenlerden ALLAH RAZI OLSUN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEEEEE....
    Cevapla
  • alp eren 3 yıl önce Şikayet Et
    yunan da işin içinde aktif olarak bulunuyor. neo bizans hayalleri ile fetö ve pkk için kamplar açıyorlar. bu ilerde savaş nedeni olacak. bunu bilen abd sınıra birlik yolladı. ama bizle şaka olmadığını yeni nesilleri de görecek.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mehmetçiğimizin ve İsimsiz kahramanlarımızın ellerine sağlık.
    Cevapla
  • Pomak 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!