DSP Genel Başkanı Aksakal'dan çirkin saldırıya tepki!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde camiye saldıran provokatörlerin tespit edilip cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti.

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan çirkin saldırıya tepki!
DSP Genel Başkanı Aksakal'dan çirkin saldırıya tepki!
GİRİŞ 27.03.2021 21:12 GÜNCELLEME 27.03.2021 21:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde camiye saldıran provokatörlerin tespit edilip cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti.  

Aksakal, yazılı açıklamasında, savaşların en katı kurallarından birisinin ibadethane, hastane ve sivil yerleşim yerlerine saldırıyı men ettiğini anımsattı.

Aksakal, "Müslüman Kıbrıslıların ibadethanesi Piskobu Camisi duvarlarına sprey boyalarla, 'Türklere ölüm' yazarak haç resmi ve Yunan bayrağı çizen provokatör densizleri, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi derhal tespit ederek gerekli cezaya çarptırmalıdır." ifadesini kullandı.

Kıbrıs'ta barış için son kurşunun 47 yıl önce atıldığını ifade eden Aksakal, "Türkiye Cumhuriyeti bugün için ve sonsuza kadar Kıbrıs adasının garantörüdür. Kıbrıs'ta bir oldu bitti ile kendilerini sözde devlet sayanlar ve onları AB üyeliğine alarak uluslararası hukukun katline imza atanlar çok iyi bilmelidirler ki 47 yıl önce Yunanistan'daki cuntayı da deviren Türk Barış Harekatındaki kurşun 'bir daha bu namludan çıkmam' diye yemin etmemişti." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 7
  • cCc 3 yıl önce Şikayet Et
    Cesur açıklamaları ve demokrat tavrından ötürü teşekkür ederiz kendilerine.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakiyorumda, bircogu kendilerine yapilirsa hoslanmiyacaklari yorumlari yapiyorlar. kardesim kucaklayici olun, bilemeyiz, samimi olmasalar dahi, temkinli olarak kucaklayici olun, hemen fanatikce yorumlar yazmayin.
    Cevapla
  • izmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    chp den ip den ve ortakları hdp den çıt yok! neden acep?!
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele solculara baksen Rahmetli erbakan olmasa kibrisida Rumlara verirdiniz.
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 3 yıl önce Şikayet Et
    Tövbeee kafalarına taş mı düştü ne
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...