Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları hakkında açıklama

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü 'Uçaksavar Lojmanlarının yıkılıp arazinin TOKİ'ye devredileceği' şeklindeki spekülatif haberleri yalanladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları hakkında açıklama
Boğaziçi Üniversitesi'nden Uçaksavar Lojmanları hakkında açıklama
GİRİŞ 31.03.2021 18:57 GÜNCELLEME 31.03.2021 18:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Üniversitemiz Uçaksavar Kampüsü’ndeki lojmanlarımızla ilgili bazı basın organlarında yer bulan ve kesinlikle gerçeği yansıtmayan spekülatif haberler söz konusudur.

2012 YILINDA “DEPREME DAYANIKSIZ YAPI” RAPORU VERİLDİ

Bahsi geçen lojmanlara, bağımsız denetleme kuruluşu tarafından 2012 yılında “depreme dayanıksız yapı” raporu verilmiş ancak bugüne kadar kalıcı bir çözüm üretilememiştir. Bu durum, muhtemel bir deprem yaşanması halinde, ilgili lojmanlarda halen ikamet etmekte olan Boğaziçi Üniversitesi personelinin can ve mal güvenliğini riske atmaktadır.

Riskli yapı raporu ve lojmanların mevcut fiziki koşulları gözetildiğinde, çoktan miadını doldurmuş binaların vakit kaybedilmeden tahliye edilerek yerine depreme dayanıklı yeni ve modern lojmanların inşası hayati önem taşımaktadır.

Bu kapsamda üniversite yönetimimizin girişimleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya 27 Mart 2021 Cumartesi günü Uçaksavar lojmanlarımızı ziyaret etmiş ve incelemelerde bulunmuşlardır. Konunun aciliyet ve önemini gözeten hem Sayın Bakanımız hem de Sayın Valimiz gereken adımların hızla atılması hususunda üniversite yönetimimize her konuda destek vereceklerini ifade etmiş; deprem riski yüksek olan eski binaların yıkılarak mümkün olan en kısa sürede yenilerinin inşası için prensipte mutabık kalınmıştır. Konu, Üniversite Yönetim Kurulumuzda görüşüldükten sonra kesin bir karara bağlanacak ve Yönetim Kurulumuz tarafından yönetilecek, sürecin planlanması ve yönetimi için akademik birimlerden temsilcilerin yer alacağı bir komisyon kurulacaktır. Ancak söz konusunun insan hayatı olduğu ve ivedilikle bir çözüme kavuşturulması gerektiği de unutulmamalıdır.

Bir diğer husus da üniversitemizin mevcut lojman envanterinin personelimizin ihtiyaç ve taleplerini karşılayamıyor olması ve kapasite artışına gereksinim duyulması gerçeğidir. Yeni inşa sürecinde, lojmanların mevcut kapasitesinin imar planına, fiziki ve estetik beklentilere uygun şekilde artırılması da öncelikli hedeflerimizdendir. Bilinmelidir ki tüm bu çalışmalar üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımızın sürece aktif katılımıyla ilerlemekte olup ilgili Bakanlık yetkilileriyle projelendirme kapsamında görüşmeler devam etmektedir.

Şunu da açıkça belirtmek gerekir ki inşa edilmesi planlanan depreme dayanıklı, modern ve kapasitesi artırılmış yeni lojmanların hem arazi hem de bina bakımından tüm mülkiyeti üniversitemize ait olacaktır ve herhangi bir mülkiyet devri söz konusu değildir.

Bir kamu üniversitesi olan üniversitemizin ve bu çatı altında emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızın sağlam, modern ve konforlu lojmanlarda yaşayabilmesini sağlamak Boğaziçi Üniversitesi Yönetimi olarak öncelikli hedeflerimizdendir. Bu kapsamdaki destek çağrımıza tüm yoğunluklarına rağmen ivedilikle ve tamamen çözüm odaklı şekilde cevap vermiş olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya bir kez daha şükranlarımızı sunarız.

Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Lojmanları hakkında açıklama

YORUMLAR 11
  • Lojman mı? 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir taraftan lojmanları satacaksın bir taraftan, yıllık gelir ortalaması( hiçbir şey yapmadan) Avrupa ortalamasının üstünde Devletten maaş alan akademiklere lojman yapacaksın hemde acilen... masraflarını devlet olarak karşılayıp üç kuruşa kiraya vereceksin, bu mu adalet?Bu mu iş yapmak?Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden PR çalışması yapıyorlar. Hem lojmanları yenilenecek hem de yeni bir gerilime kapı aralayacaklar. Bir taşla iki kuş.Bırakın öyle kalsın. Yapıları bu milletin dişinden tırnağından artırdıkları ile inşa edeceksin,sana iftira atacaklar,devlet giremez diyecekler, gençleri buradan politize edecekler,sonra mı? Aman gönüller hoş olsun diye modern ve kullanışlı yapılar yapacaksınız. Teşekkür bile etmeyecekler.
    Cevapla
  • Angaralı 2 yıl önce Şikayet Et
    yıkın lojmanları heykel yapın ona ses edemezler
    Cevapla
  • Envers 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainlere merhamet mazluma zulümdür. Boğaz içi hainlerin kol gezdiği yerdir biran evvel gereği yapılıp vatanina milletine sevdalı kişiler doldurulmali.
    Cevapla
  • kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    topçu kışlasını yıkarken bunları neden düşünmediniz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı