İYİ Parti'li Çıray: Peygamber efendimiz hiç teravih kılmamış

İYİ Parti'li Aytun Çıray Peygamberimizin ashabıyla beraber cemaat hâlinde kıldığı teravih hakkında 'Peygamber efendimiz de hiç teravih kılmamış, bidat' dedi.

İYİ Parti'li Çıray: Peygamber efendimiz hiç teravih kılmamış
İYİ Parti'li Çıray: Peygamber efendimiz hiç teravih kılmamış
GİRİŞ 31.03.2021 22:08 GÜNCELLEME 01.04.2021 01:19
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bakan Koca'nın yaptığı bu açıklamadan sonra teravih namazlarının kılınacak olmasına karşı ve teravih namazının sonradan ortaya çıkan bir ibadet olduğunu iddia etti.

Çıray paylaşımında, "Allah (cc) Kur'an'ı Kerim'de kendisine nasıl ibadet edileceğini açıkça belirtmiştir. Peygamber efendimiz de hiç teravih kılmamış. Ancak, yalnız kendisine farz olan gece namazlarını kılmıştır. Gerisi bidattır." dedi.

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ VE MAHİYETİ NEDİR?

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178).

Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.

BİDAT NE DEMEK?

İslamlıkta Hazreti Muhammet’ten (S.A.V) sonra ortaya çıkan değişik yargılar ve ilkeler. Teravih Peygamberimiz zamanında (S.A.V) başlayan bir ibadet olduğu için bidat denemez.

YORUMLAR 34
  • Kum gibi 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk ve 2.gun mescidde kilmis, 3. gun mescide gelmemis, ashabi neden gelmediniz deyince gelse idim sunnet bellerdiniz o yuzden evde kildim, sizde evde kilabilirsiniz demistir, ben cahil aklimla bu kadarini bilsemde fetva veremem, hasa, korkarim. Ancak birileri racon dagitir gibi fetva dagitir olmus, ayiptir
    Cevapla
  • Tevazu 3 yıl önce Şikayet Et
    Kur'anda nasıl ,ne şekilde ibadet edileceği belirtildi diyorsun.Ne cahillik be.Anlamadığın alana girme haaa.Doktorsan alanında konuş.Haddini bilmek erdemdir.Erdemli ol..Hani nerde..Şimdi namaz kılın diyor Rabbimiz.Bu ibadetin nasıl yapılacağını Kur'an bize söylüyor mu bay Çıray.H-A Y I R.Öğren öğren.Kur'an namazın nasıl kılınacağından bahsetmez.Onu Rabbimiz Peygamberimize bıraktı göstererek,uygulayarak,görselleştirerek öğretmesi için ve dediki.Ben nasıl kılıyorsam öyle kılın. Ya bilmiyorsan öğren...Ama bir doğru var.Türkiyede herkesin en iyi bilip konuştuğu alan DİN oluyor.Cahilik burada.Bilmediğini bilmemek burada.
    Cevapla
  • Kum gibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Azizim bunlar maksatli konusuyor, soros denilen kureselci masonik yapinin parcasi bunlar, amaclari kafa karistirmak
    Cevapla
  • Ergün 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ki alimler dünyada yok !... hocanın bildiği herşey i bilir ve hükümde verir ... dil de uzatır... gerçek nedir hiç araştırma gereği duymaz!...
    Cevapla
  • TOKATLI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen namazdan teravihden ne anlarsın işin gücün İslam düşmanlığı yapmak ve Müslümanlar arasına fitne yaymak bırak bunları becere biliyorsan kendi işine bak.
    Cevapla
  • Celal 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafaları "iyi" olunca, ayakları dolaşıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek