Ordu ve Ordulular için 100. yıl etkinlikleri

12. olağan genel kurulunu yaparak, yönetimini yeni katılımcılarla güçlendiren Ordulular Vakfı, Ordu ve Ordulular için 100. yıl etkinlikleri hazırladı.

GİRİŞ 04.04.2021 17:56 GÜNCELLEME 04.04.2021 18:20

27 Mart 2021 tarihinde 12. olağan genel kurulunu yaparak, yönetimini yeni katılımcılarla güçlendiren Ordulular Vakfı; Ordu’nun bağımsız il oluşunun 100. yıldönümü olan 4 Nisan 2021’i, yeni faaliyet döneminin başlangıç noktası kabul etti. Vakıf Başkanı Zekeriya Erdim; bir yıl boyunca, “100. yıl etkinlikleri” kapsamında, Ordu ve Ordulular için özgün çalışmalar yapılacağını belirtti.

 

Her biri bir “proje” niteliğindeki söz konusu çalışmalar için; ilgili kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşlarıyla istişare ve iş birliği yapılması planlanıyor. Bir yıla yayılarak, ayrı ayrı ya da eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi düşünülen “100. yıl etkinlikleri” içinde; aşağıdaki faaliyetler yer alıyor:

1.”Milli Mücadele’de Ordu” konulu “belgesel” hazırlanması, “sempozyum” yapılması.

2.Yöresel halk müziği konserlerinin, söz-nişan-düğün canlandırmalarının, çocuk ve halk oyunları ile geleneksel tiyatro gösterilerinin, el sanatlarının, resim ve fotoğraf sergilerinin, kitap ve arşiv belgelerinin yer alacağı “kültür-sanat festivali” organize edilmesi.

3.Yöresel oyunlarla ve sporlarla ilgili “turnuva” düzenlenmesi.

4.Yöresel ürünlerin, yiyeceklerin, içeceklerin sergileneceği “bölge fuarı” yapılması.

5.Temel yetenek alanlarında, lise ve üniversite çağındaki gençlerin katılacakları “yetenek yarışması” organize edilmesi.

6.Arşiv ve ar-ge çalışmalarının kurumsal altyapısını oluşturacak şekilde; “Ordu Kültür ve Medeniyet Araştırmaları Enstitüsü” kurulması.

7.Ekonomik kalkınma imkân ve ihtimallerinin tartışılacağı “yatırım-üretim-istihdam çalıştayı” yapılması.

100. Yıl etkinlikleri, “Ordumuz 100 Yaşında” adlı video filmi ile başladı. Büyük Millet Meclisi’ndeki tartışmaları esas alarak, Ordu’nun il (sancak) yapılma sürecini özetleyen canlandırma; vakfın sosyal medya mecralarında yayınlandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı