Vakalar 12 katına çıktı! Şehirde alarm verildi

Risk haritasında 100 binde 30,99 olarak açıklanan Eskişehir'de vakalar, aradan geçen 47 günde yaklaşık 12 katına çıkarak 358,90'a yükseldi.

Vakalar 12 katına çıktı! Şehirde alarm verildi
Vakalar 12 katına çıktı! Şehirde alarm verildi
GİRİŞ 05.04.2021 17:17 GÜNCELLEME 05.04.2021 17:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, 27 Mart- 2 Nisan haftasına ilişkin koronavirüs risk haritasını açıkladı. Eskişehir, 100 bin kişide 225,12 seviyesinden 358,90'a yükselerek 'çok riskli' 58 şehir arasında yer aldı. Yaklaşık 900 bin nüfuslu kentte vaka artışı endişe yaratırken, günlük pozitif vaka sayısı ise 500'ün üzerine çıktı.

PCR testi pozitif çıkmasına rağmen herhangi bir semptom göstermediği için evinde tedavi edilenlerin sayısı 3 bin 800'ü aşarken, koronavirüs tedavisi sağlayan Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Şehir Hastanesi'nde 400'ün üzerinde hasta halen Covid-19 servislerinde tedavi görüyor.

VAKA SAYISININ ZİRVE YAPTIĞI SAMSUN'U HATIRLATTI

Eskişehir'deki son durum, akıllara Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı güncel vaka sayısı haritasına göre iki hafta üst üste nüfusa oranla en çok vakanın görüldüğü Samsun'u getirdi. Uzmanlar bu gidişata göre Eskişehir'in Samsun'u tahtından edebileceği görüşünde.

47 GÜNDE 12 KAT ARTTI, HARİTA KIZARDI

Sağlık Bakanlığı 14 Şubat verilerine göre 'illere göre haftalık vaka sayısı' risk haritasında vaka oranı 30,99 olan Eskişehir'de, aradan geçen 47 günde vaka sayısı yaklaşık 12 kat artarak 358,90'a çıktı. Vakalardaki artış Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Kentin tamamının 'düşük risk' anlamına gelen 'mavi' renkle gösterildiği harita, son 1 ayda artan vaka sayısının ardından yeniden kırmızıya boyandı. Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, artan koronavirüs vakalarının ardından Hamamyolu Caddesi'nde, özellikle 65 yaş ve üstü kişilerin yoğun olarak bir araya geldiği 500 metre uzunluğundaki alanda sokaktaki oturma gruplarının çevresi güvenlik şeritleri çekilerek kullanıma kapattı. Ayrıca trafiğe kapalı olan İsmet İnönü ve İki Eylül caddelerine giriş çıkışlar kısıtlanarak kontrollü olarak yapılmaya başlandı.

FİLYASYON EKİBİ ARAŞTIRDI

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı filyasyon ekiplerince yapılan incelemede son dönem vakaların ev kadınları ile okula giden öğrenciler nedeniyle arttığı tespit edildi. Özellikle ev kadınlarının gün ya da doğum günü gibi etkinliklerle bir araya geldiği belirlenirken, toplanılan evlerde virüs kaparak okula giden öğrencilerin de vaka artışına neden olduğu anlaşıldı.

BİLECİK VE KÜTAHYA'DA DA ARTI

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, nüfusu yaklaşık 220 bin olan Bilecik'te 100 bin kişide vaka oranı 227,69'den 1 hafta da 340,62'ye yükseldi. Nüfusu 580 bin olan Kütahya'da ise vaka oranı 153,12 seviyesinden 190,57'ye çıktı.

YORUMLAR 5
  • Gül izmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Üc hafta heryeri kapatin kapi disina ciknanak kaideyle ama dünya geleni de dahil ...hastalsr evlerinde karantinada saglikli insanlarda koruma altina alinmis olucaktir....yoksa uzayip gider...insanlar cok rahat alisveris yapiyorlar ellerini dezenfektw etmeden cocukarinin ellerinden tutuyorlar yiyecekler vs ...
    Cevapla
  • alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    grip nezle hayal odu
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi bitmediniz. Her sen gripten günde 160 kişi ölüyordu demi akıllı.
    Cevapla
  • necmi kantar 3 yıl önce Şikayet Et
    DEMEKKİ kapatmak çözüm değil
    Cevapla
  • zibidi 3 yıl önce Şikayet Et
    tam kapanma olmadıkça çok zor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat