Türk bayrağını yırtıp, Atatürk ve Özgecan Aslan'a hakaret eden kişi tutuklandı

Sosyal medya üzerinden Türk bayrağının yırtılması, Özgecan Aslan'la ilgili hakaret içerikli söylemlerde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

Türk bayrağını yırtıp, Atatürk ve Özgecan Aslan'a hakaret eden kişi tutuklandı
Türk bayrağını yırtıp, Atatürk ve Özgecan Aslan'a hakaret eden kişi tutuklandı
GİRİŞ 05.04.2021 21:55 GÜNCELLEME 06.04.2021 02:45
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesi alınan 18 yaşından küçük A.Ş, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Adliyede savcılığa çıkarılan şüpheli, akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınması için İstanbul Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanede, yaptıklarının bilincinde olduğuna dair rapor gelen şüpheli, yeniden adliyeye getirildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan şüpheli A.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

FENOMEN OLMAK İÇİN YAPTIM

Şüphelinin hakimlikteki ifadesinde, fenomen olmak için yaptığını söylediği öğrenildi.

Sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret edilmesi, Türk bayrağının yırtılması ve 2015 yılında Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan'la ilgili hakaret içerikli söylemlerde bulunulması üzerine çalışma başlatılmıştı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalarda söz konusu görüntülerdeki kişinin 18 yaşından küçük A.Ş. olduğunu belirleyen ekipler, bu kişiyi Kağıthane'deki evinde bu sabah gözaltına almıştı.

Emniyete götürülen A.Ş. buradaki işlemlerinin ardından "Atatürk aleyhine işlenen suçlar" başlıklı "5816 Sayılı Kanuna Muhalefet" ile TCK'nin "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama”, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Çocuğun cinsel istismarı” suçlarından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti.

 

KAYNAK: AA, DHA
YORUMLAR 13
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    fenomen olmaya değil. hapse girmeye çalışmıştır.
    Cevapla
  • sdc 2 yıl önce Şikayet Et
    Videoyu izledim bilgisayar başından kalkmayan zavallı bir cahil toplumdan kopuk değer yargısı bulunmadığı anlaşılıyor bunun gibi çok gencimiz heba oluyor yazık tutuklandığına göre 18 den büyük ama muhtemelen IQ 50 nin altındadır. Bunları söyleyerek savunmuyorum ama gençliğin durumu vahim maalesef
    Cevapla
  • Off 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep Amerika oyunu .. kullanırsan Amerika sosyal medyasını fenomen olmak için arkadaşını uçurumdan da atarsın karını canlı yayında öldürürsün babaanneni ananı babanı da rezilde edersin amaç fenomenlikmis bu Amerikaoyununa tüm Türkiye degil tüm ümmet gelmiş vah vah
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Resmen ceza evine girmek icin cabalamis.
    Cevapla
  • qwerty 2 yıl önce Şikayet Et
    Provakatör. Özgecan Aslan'ı karıştırmış bir de. Resmen provokatör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır