Mahir Çayan ittifakı! CHP, sol örgütler, HDP ile Çayan’ın mezarında birleşti

THKP/C'li terörist Mahir Çayan ve beraberindeki örgüt mensuplarının Tokat’ta etkisiz hale getirilmesinin yıldönümünde CHP ile HDP buluştu.

Mahir Çayan ittifakı! CHP, sol örgütler, HDP ile Çayan’ın mezarında birleşti
Mahir Çayan ittifakı! CHP, sol örgütler, HDP ile Çayan’ın mezarında birleşti
GİRİŞ 06.04.2021 14:36 GÜNCELLEME 06.04.2021 14:46
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

THKP/C terör örgütü elebaşı Mahir Çayan ve beraberindeki örgüt mensuplarının Tokat’ta etkisiz hale getirilmesinin yıldönümünde marjinal sol yapılar organizesinde düzenlenen etkinliklerde CHP ile HDP buluştu. Terör örgütlerinin görüşlerini benimseyen sol yapılanmaların da katıldığı eylemlerde iki kişi gözaltına alındı. 

49 yıl önce THKP/C terör örgütü elebaşı Mahir Çayan ve beraberindeki örgüt mensuplarının Tokat’ın Kızıldere ilçesinde 30 Mart’ta etkisiz hale getirilmesinin yıldönümünde marjinal ve sol yapılar organizesinde 4 ilde 267 kişinin katılımıyla eylem ve etkinlikler düzenlendi.

Türkiye genelinde kitle katılımlı sokak eylemleri gerçekleştirmek amacıyla, kamuoyunun gündemindeki konuların yanı sıra örgütler için önem atfedilen gün ve haftaları zemin olarak kullandığı bilinen sol terör örgütleri ve açık alan yapılanmaları güvenlik güçleri tarafından yakın takibe alındı. Bu kapsamda Tokat’ın Niksar ilçesinde eylemlere katılan 2 kişi gözaltına alındı.

CHP-HDP İLE ÇAYAN’IN MEZARINDA BULUŞTU

30 Mart’ta Ankara Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığında Mahir Çayan’ı mezarı başında CHP’den 100,  HDP’den 10, Türkiye İşçi Partisi’nden 5, THKP/C Dev-Yol Devrimci Gençlik terör örgütünün görüşlerini benimseyen Halkevleri Derneklerinden 25 kişi olmak üzere Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği, Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi ve DEV-YOL terör örgütü yapılanmasının öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 200 kişi anma etkinlikleri gerçekleştirdi.

Ankara’da 200, Antalya’da 30 Ordu’da 12, Rize’de ise 25 kişinin katıldığı etkinlik ve eylemler olaysız sonuçlandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 49
  • Ekrem Ataş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızıldere Tokat'ın bir ilçesi değil, Almus ilçesine bağlı yarısı Sünni, yarısı Alevi vatandaşların yaşadığı bir beldedir. Şimdiki adı Kızıldere değil, Ataköy'dür.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi Parti ve Saadet nerde? Olmamış gerçekten. Bu pankartları taşıyanlar ile aynı safta olanlar asla milliyetçi ve muhafazakar olamaz.......
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Malumun ilanı. ABD'nin müttefikleri.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hep teröristler den güç aldınız hiç bir zaman Mehmetçik ten güç almadınız
    Cevapla
  • a.d 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne riyakarlıktır. Allah vatanımızı korusun.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!