Emekli subaylar hadsiz bildiriyi kınayamadı

Gece yarısı bildirisine emekli astsubaylar net şekilde tepki koyarken, emekli subaylar ise sessiz kaldı.

Emekli subaylar hadsiz bildiriyi kınayamadı
Emekli subaylar hadsiz bildiriyi kınayamadı
GİRİŞ 07.04.2021 10:18 GÜNCELLEME 07.04.2021 12:34
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Gece yarısı bildirisine emekli astsubaylar net şekilde tepki koyarken, emekli subaylar ise sessiz kaldı. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) söz konusu metni, iyi niyetten ve demokratik açıklamadan uzak olarak yorumladı.

TEMAD’dan yapılan açıklamada, bildirinin demokrasi, hukuk, devlet, millet ve orduya karşı olduğu vurgulanarak, “Milli iradeye karşı bir sorumsuzluk örneği olan açıklamayı kınıyoruz” denildi.

İnceleme derinleşiyor! 'Patates hat'ta bile bakılacak

CUNTACILAR EMEKLİ OLAMAZ 

Kendilerini milli iradenin üstünde gören zihniyetle Türk milletine ayar vermeye kalkanların karşısında olunduğu vurgulandı. 

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin bakanlığa destek ziyareti gerçekleştirdiğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da TESUD ve TEMAD’ın 104 amiralin bildirisini kınadığını açıkladı.

TESUD MSB’YE KARŞI AÇIKLAMA YAPTI

O ana kadar konuyla ilgili tek satır açıklama yapmayan TESUD, MSB’nin paylaşımına karşı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “5 Nisan 2021 günü saat 13.30’da TESUD Genel Başkanı ve TEMAD Genel Başkanı, beraberlerinde yönetim kurullarından ikişer üye ile birlikte MSB’lığına DAVET EDİLMİŞTİR. Sayın Milli Savunma Bakanı’nın ülkemiz ve TSK’nın halen yürütmekte olduğu faaliyetler konusundaki paylaşımlarını müteakip TESUD Genel Başkanı tarafından; Silahlı Kuvvetlerimizin yurt içinde ve dışında yürüttüğü faaliyetlerdeki başarılarından gurur duyulduğu ifade edildikten sonra, emekli subaylarla ilgili çeşitli konular gündeme getirilmiş, görüş ve öneriler paylaşılmıştır. Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir KINAMA İFADESİ KULLANILMAMIŞTIR” ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    subayların kahır çoğunluğu bizim milletimizden değil. hep ithal malılar. ve bunlar ihraç edilmeliler. aynı ekonomi gibi. ihraç ettikçe yükselirsiniz.
    Cevapla
  • Millet ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletin kaymağını yiyin ama sakın devletin yanında olmayın. Bu milletin vergilerinden size ayrılan lüks emeklilik haklarına yazıklar olsun. Bir de milletin yanında olsanız.
    Cevapla
  • Abdullah Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle Derneklerden Türk ve Türkiye İfadeleri Kaldırılmalı Adamlar Kendilerini Türk Cümlesinin Arkasına Saklıyor Günümüzde Kürtlerin ve Ermenilerin Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çatısı altına saklanmaları gibi Atatürk Düşmanları Atatürk İsminin Arkasından Vatan Hainliği Yapıyorlar.
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Harp okullarında:15,20 yaşındaki gençleri, siz seçilmiş, digerlerinden üstün, ülkenin sahibi insanlarsınız diye yetiştirirler. Toplumdan uzak, geleneklerini, dinini bilmeyen insan haline getirirler. Orduevi ile kışla arasında dünyanız burası derler. Emekli olduklarında sivil hayata adapte olamazlar.
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu şefeden yoksun sözde subaylara gergını yapmalıı adı şerefsızlereee bu dernek kapatılmalııdırr..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular