İstanbul'da tıka basa yolculuk!

Uzmanlar, virüs yayılımında İstanbul'daki toplu ulaşıma dikkat çekiyor. Ancak toplu taşıma araçlarında yoğunluğun önüne geçilemiyor.

GİRİŞ 12.04.2021 10:51 GÜNCELLEME 12.04.2021 11:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'da cuma günü akşam 09.00'da başlayıp bu sabah saat 05.00'te son bulan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, haftanın ilk iş gününde metrobüs ve tramvay durakları ile trafikte yoğunluk yaşandı.

Cevizlibağ'da metrobüs ve tramvay duraklarının kalabalık olduğu görüldü. Metrobüsten inenlerin merdivenlerde oluşturduğu kalabalık dikkat çekti.

Tramvay duraklarında ise bekleyenlerin birçoğunun sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

"GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ ORTAM"

Sabah işe gitmeye çalışan Elif Yalçın, "Çok acayip kalabalık. Minibüsler de öyle, otobüslerde öyle, tramvaylarda öyle. Her yer tıklım tıklım. Gültepe'den geliyorum, Zeytinburnu'na gidiyorum ama çok kalabalık. Hiç rahat değilim, haftada bir kez gidip test yaptırıyoruz korkudan. Grip olsan, 'kovid miyim?' diyorsun. Çok kötü ortalık gerçekten" dedi. Gülsen Uğurlu ise, "Çok kalabalık. Eşimle hastaneye gidiyoruz" diye konuştu.

"MECBUREN BİNİYORUZ"

Metrobüsten inen ve tramvaya binecek olan Mustafa Erbey, "Bütün bir hafta hep aynı, değişen hiçbir şey yok. Ben metrobüs ve minibüs kullanıyorum. Minibüsleri kalabalık diye eleştiriyorlar, ceza kesiyorlar ama minibüsçünün suçu yok. Biz zorla biniyoruz. Ama metrobüs, tramvay ağzına kadar dolu. Sosyal mesafe falan yok. Elimizde olmaksızın bunu yaşıyoruz, mecburiyetten" şeklinde konuştu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Benzer görüntüler Avcılar'da da oluştu. Saat 07.00'den itibaren Beylikdüzü ve Avcılar'dan hareket eden metrobüslerde görülen yoğunluk uzun süre devam etti.

Yolcular işlerine gidebilmek için araçlara güçlükle binebildi. Avcılar Merkez Üniversite Kampusü durağında uzun kuyruk oluştu.

ÜSKÜDAR'DA DA AYNI MANZARA

Üsküdar, Altunizade'de metrobüs ve duraklarda vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının saat 05.00'te sona ermesinin ardından haftanın ilk iş gününde metrobüslerde yoğunluk oluştu.

Altunizade Metrobüs Durağı'nda işe gitmek için yola çıkanların oluşturduğu yoğunluk dikkat çekti. Yolcuların maske taktıkları fakat durakta bekleyenlerin sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.

YORUMLAR 4
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar zor mu araç sayısını artırmak. Artırın araç sayısını özel araçlara da bir miktar ksıtlama getirin trafik rahatlasın,insanlar korona olmasın. Ama İstanbulun başındaki zat başka işlerle meşgul ,İstanbulun sorunları Ekremi ilgilendirmiyor.
    Cevapla
  • terzi bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir çok otobüs hatti maalesef kaldirildi.Buda yoğunluğu getirdi.Yapacak bişey yok.Hani seçimi ilk kazandiklari gün diyorlardi ki otobüsler ne kadar sakin millet huzurlu diye.Alsana huzur.
    Cevapla
  • zengi 3 yıl önce Şikayet Et
    ekrem kasıtlı yapiyor . secimlere hazirlik
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem'in bir şey yapmasına gerek yok 25 sene yönetip şehri yağmalayanlar yapmış yapacağını Ekrem'e bir şey kalmamış. Sansür baskı sindirme ile şehri geri alamazlar. İstanbul onları affetmeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'