Rapor ortaya çıktı! İşte İstanbul'un en riskli 8 ilçesi

İstanbul Tabip Odası'nın hazırladığı raporda koronavirüsün yayılımı açısından en riskli 8 ilçe belli oldu.

 Rapor ortaya çıktı! İşte İstanbul'un en riskli 8 ilçesi
Rapor ortaya çıktı! İşte İstanbul'un en riskli 8 ilçesi
GİRİŞ 12.04.2021 15:36 GÜNCELLEME 12.04.2021 15:37
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İstanbul Tabip Odası (İTO) Covid-19 İzleme Grubu'nun hazırladığı son raporla, İstanbul'da virüsün yayılımının riskli olduğu ilçeleri açıkladı.

AVRUPA YAKASI VİRÜSÜN MERKEZ ÜSSÜ

Raporda, nüfus hareketliliğinin ve yoğunluğunun yüksek olduğu Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinin virüsün yayılım açısından riskli ilçeler arasında ifade edildi. Raporda, İstanbul'un Avrupa Yakası'nın koronavirüsün adeta merkez üssü olduğuna dikkat çekildi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor

65 yaş üstü ve altı grupta gözlenen bulaşıcı hastalık ölümlerinin ise koronavirüs hastalığının yaygın olarak saptandığı Bağcılar, Bahçelievler, Esenyurt, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi'de gerçekleştiği bildirildi.

MART BAŞINA GÖRE VAKALAR 10 KAT ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da mart başına göre vaka sayılarının yaklaşık 10 kat arttığını belirterek Türkiye'deki vakaların yaklaşık yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu açıklamıştı.

Twitter hesabından 9 Nisan'da açıklama yapan Koca, "İstanbul'da Mart başına göre vaka sayıları yaklaşık 10 kat arttı. Ülkemizde vakaların yaklaşık %40'ı İstanbul'da. İstanbul'un durumu ülkemizin durumunu belirliyor. İstanbul'u koruyabilirsek ülkemizi de koruyabileceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 5
  • Maskesiz Beşler 2 yıl önce Şikayet Et
    Sultangazi'de çoğu insanlar maske takıyormuş gibi bile yapmıyor.Direk yüzlerinde maske yok!Ağızda sigara,yerlere tükürenlerden bahsetmeyelim bile!!(Bu şartlarda dikkat edebilenlere helal olsun..)
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    ne bilim kuruluymuş ne yetkililermiş hala anlayamadılarmı en buyuk iki bulaş nedenini ikisine de tedbir yok bir toplu taşıma iki insanlar geçim sıkıntısından hasta olsalar bile test yaptırmıyor hasta olsalar bile karantinaya giremiyor buda ıspatı işte hep çalışmak zorunda olan gariban ilçelerin insanları
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Herşey çok güzel olacak dendi, koşa koşa gittiniz oy verdiniz, tedbirler önlemler alınmıyor, IBB işini yapmıyor, herşey çok güzel oldu işte..
    Cevapla
  • atilla 2 yıl önce Şikayet Et
    Haticeyi bırakın neticeye gelin siz ne yapacaksınız. 1 Seneyi geçti halen aynı şeyleri konuşuyoruz.
    Cevapla
  • osmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    peki istanbulun nüfusun en yoğun olduğu ilçelerde deseydiniz?çalışmak zorunda olan varoş evlerin olduğu otobüslerin hınca hınç olduğu yer herhalde en riskli yer.eve mi kapatabileceksiniz bu insanları?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...