Mübarek Ramazan ayı başlıyor: Mustafa Karataş ile İlk sohbet

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Haber7.com için Ramazan’a özel bir sohbet gerçekleştirdi.

GİRİŞ 12.04.2021 17:06 GÜNCELLEME 12.04.2021 17:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İslâm dünyası, bu akşam kılınacak ilk teravih ve gece kalkılacak sahurla, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı karşılayacak. Yaşanan onca probleme ve sıkıntıya rağmen, yürekler sevinç ve umutla dolu.

İslâm dünyası, bu akşam kılınacak ilk teravih ve gece kalkılacak sahurla, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı karşılayacak. Birinci yılını dolduran koronavirüs salgını başta olmak üzere, çeşitli ülkelerin karşı karşıya bulunduğu iç savaş, işgal ve ekonomik kriz gibi problemlere rağmen, Ramazan ayı yaklaşık 1,5 milyar Müslüman için sevinç, huzur ve umut demek.

İLK SAHUR BUGÜN

Ramazanın ilk orucu için bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk iftar yapılacak. Koronavirüs salgını gölgesinde ihya edilecek ramazanın ilk teravih namazı ise bugün evlerde kılınacak.

FİLİSTİN’DE HAZIRLIKLAR

İsrail işgali altındaki Filistin’de, Kudüs ve diğer şehirler rengârenk süslerle donatılırken, Mescid-i Aksâ da gönüllüler tarafından temizlendi. İşgalin sebep olduğu birçok probleme karşın, Ramazan ayı Filistinliler için bambaşka umutları beraberinde getiriyor.

Irak, Yemen, Suriye, Afganistan ve Somali gibi ülkelerde mülteciler ve savaştan direkt etkilenen siviller Ramazan’a buruk şekilde merhaba derken, kendilerine ulaştırılacak yardımlarla bir nebze de olsa sevinç yaşayacaklar.

DOĞU TÜRKİSTAN MAHZUN

Çin yönetiminin uyguladığı asimilasyon politikalarına maruz kalan Doğu Türkistan’daki Uygur Türkleri, İslâm dünyasında Ramazan’ı en mahzun şekilde karşılayan halk. Oruç tutma konusunda yasaklarla karşılaşan Uygurlar, yine de kendi inançlarını ve kültürleri korumanın mücadelesini veriyor.

Pandeminin gölgesinde ikinci Ramazan

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı pandemi tedbirleri çerçevesinde idrak ediliyor. Birçok İslâm ülkesinde sokağa çıkma yasakları devam ederken, pandemi şartlarının neden olduğu ağır ekonomik problemler de meselenin bir başka boyutunu teşkil ediyor. Yardımlaşma ve dayanışma gerekliliği açısından, Ramazan ayı imkânı olan Müslümanlara büyük bir fırsat sunuyor. Zekât, sadaka ve diğer sosyal yardım faaliyetleriyle, bu Ramazan’da da Müslümanlar arasındaki kardeşliğin daha fazla pekişmesi bekleniyor.

MUSTAFA KARATAŞ'TAN ÖZEL SOHBET

Prof. Dr. Mustafa Karataş, Haber7.com'a özel gerçekleştirdiği Ramazan sohbetinde İslam tarihinden kesitler, dini yaşatan bilgiler ve bu mübarek ayın faziletleri ile ilgili bilgiler verdi.

RAMAZAN AYININ FAZİLETLERİ VE PEYGAMBER EFENDİMİZİN RAMAZAN AYI

Karataş, Peygamber efendimizin Ramazan ayını nasıl geçirdiğini  ve 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının faziletlerini mikrofonlarımıza anlattı. Karataş, aynı zamanda teravih namazının insanı Allah'a yaklaştırdığına dikkat çekti.

TERAVİHLER EVLERDE KILINACAK

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede, teravih namazları evlerde eda edilecek. Ramazan’ın olmazsa olmaz bir güzelliği durumundaki teravih namazları, pandeminin yayılmasının engellenmesi için alınan tedbirler kapsamında, geniş kalabalıkların toplanmasının önüne geçmek için evlerde kılınacak. Mağrib’den Asya içlerine kadar birçok İslâm ülkesinde, evler de artık birer camiye dönüşecek. Böylece ailelerin bütün fertleri namaza iştirak ederken, teravihin coşkusundan evler de nasibini alacak.

KANAL 7 EKRANLARINDA RAMAZAN COŞKUSU

On bir ayın sultanı Ramazan geliyor, coşkusu Kanal 7’de ekranlara taşınıyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbetleri, Kanal 7’nin başarılı ismi Muhsin Bay’ın sunumuyla İftar Saati, Ramazan ayı boyunca her gün evlere konuk olacak.

ÜLKE TV'DE RAMAZAN COŞKUSU

Ramazan ayının coşkusu ekranların sevilen ismi Harun Şen’in sunumuyla ‘Ülke’de Ramazan’da yaşanacak. “Ülke’de Ramazan” Ramazan ayı boyunca izleyicinin iftar heyecanına ortak olacak. 

Ramazan'ın coşkusu Ülke'de Ramazan'da yaşanıyor

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz mübarek ramazan ayını yanlış anlıyor olabilirmiyiz. Bolluk bereket ayı denilince çarşı pazar herşeye saldırıp ne var ne yok alıp eve getirmek şeklinde anlamış olabilirmiyiz. Bu ay nefsimizi terbiye edeceğimiz, aç açık kapatacağımız, ibadetlerimize biraz daha fazla zaman ayıracağımız ay değilmi? Ramazanınız mübarek olsun kardeşlerim.
    Cevapla
  • Unknown Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek alimleri istiyoruz. Evliya, hal ehli insanları...
    Cevapla
  • YURTSEVEN 3 yıl önce Şikayet Et
    REİSİMİZ ve ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA HABER 7 AİLESİNE, YORUM YAPAN ve YAPM AYAN, AYNI YOLU YÜRÜDÜĞÜMÜZ İNANAN KARDEŞLERİMİZE, BÜTÜN İSLAM ALEMİNE RAMAZAN' ın SAĞLIK, BEREKET, BİRLİK ve BERABERLİK GETİRMESİNİ TEMENNİ EDER İM.
    Cevapla
  • M. K. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ramazanda bütün dualarımız komünist Çinin zulmü altında inim inim inleyen Uyğur Türkü Müslüman kardeşlerimiz için olsun. Vatanları işgal altinda bulunam bu kardeşlerimizin hürriyeti için dua edelim Allatan ümit kesilmez. Doğu Türkistan Çin toprağı değildir Doğu Türkistan Türk Toprağıdır. Hükumetimizdende bu konuyla ilgili milletimizi tatmin edici açıkşama bekliyoruz Bu tepkisizlik neyin nesidir anlamıyoruz. . Doğu Türkistan Ticarete kurban efilemez.
    Cevapla
  • izmitli 3 yıl önce Şikayet Et
    seni severdim itimat ederdim lakin aşı orucu bozmaz dedin herşey bitti çok çok büyük vebale girdiniz
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemşehrim sen onlardan daha mı iyi biliyorsun?Sen iğne vurdurma.
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    İzmitli sende büyük alimmissin o aşı vitaminli değil insani hayat meselesi iyi araştır vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı