Bildiri yayınlayan amiraller hakkında son dakika gelişmesi

104 emekli amiralin bildirisine ilişkin soruşturmasında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ergun Mengi serbest bırakıldı.

GİRİŞ 13.04.2021 02:50 GÜNCELLEME 13.04.2021 04:04
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı emekli amirallerin bildirisine yönelik soruşturmasında tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ergun Mengi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ergun Mengi serbest bırakıldı

Emekli 104 amiralin "Montrö Bildirisi"ne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'ın Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesine getirilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz ile Cumhuriyet Savcısı Oktay Akkaya'ya ifade verdi.

Şüphelilerden Ergun Mengi, ifade işleminin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik, Mengi'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Ergun Mengi serbest bırakıldı

Savcılık serbest bırakılmasına karar verdiği şüpheliler Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk hakkında hakimlikten yurt dışına çıkış yasağı ve konutu terk ekmeme; Ali Sadi Ünsal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında ise yurt dışına ve il dışına çıkış yasağı talep etmişti.


4 NİSAN'DA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Nisan'da, bazı emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi"ne ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında, 5 Nisan'da Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alınmış, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat'a ise emniyete gelmeleri için tebligat yapılmıştı.

Şüphelilerden 10'unun gözaltı süresi 8 Nisan'da 4 gün uzatılmış, ifade vermeleri için tebligat yapılan 4 emekli amiral ise bugün Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmişti.

YORUMLAR 144
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yapacağını yaptı. Siz serbest bıraktınız. Diğerleri de, gördü. Demek ki bir şey olmuyor muş.
    Cevapla
  • boynukalın 2 yıl önce Şikayet Et
    Bedel ödememişler mi???
    Cevapla
  • octa 2 yıl önce Şikayet Et
    benım aklım almıyor arkadas bu adamların ordan cıkmadan kesınlıkle hepsının rutbelerının sokulmesı lazımdı saka gıbı bısey bu darbe acıklaması yapacaksın sonra elını kolkunu salla cık
    Cevapla
  • .dereköylü. 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle yargı yada hukuk olmaz, birileri 84 milyona parmak sallayarak tehdit ediyorsa ve bu cezasız kalıyorsa böyle hukuk olmaz olsun. 3/5 ay sonra bu dinazorlar 15 temmuz gibi bir darbe girişiminde bulunursa bu halkı sokağa çıkaramazsınız... Serbest bırakan hakimler bir an önce araştırılmalı.
    Cevapla
  • yk. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu karari veren hakim savcı her neyse onuda soruştursunlar. Yaşina başına bakmayip, darbe yapmaya çalışanlar, yaşından dolayi tutuklanmiyor, çok saçma. acimayacaksin bunlara.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Komedi yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!