65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa ne zaman çıkabilir?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri, Kabine toplantısının ardından merak konusu oldu. Sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlandı. Ramazan ayında belirlenen gün ve saat aralıklarında bu yaş grupları sokağa çıkabilecek. Peki hafta içi 65 yaş üstü ve 18 yaş altı ne zaman sokağa çıkacak? İşte 18 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma saati…

65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa ne zaman çıkabilir?
65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa çıkma saatleri! 65 yaş üstü ve 18 yaş altı sokağa ne zaman çıkabilir?
GİRİŞ 15.04.2021 15:10 GÜNCELLEME 15.04.2021 15:11

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağıyla ilgili gelişmeler oldukça fazla ilgi görüyor. Ramazan ayında vaka sayılarının düşürülmesi için harekete geçildi. Hafta içi sokağa çıkma yasağı saati 21.00’dan iki saat erkene alınırken hafta sonu tam zamanlı kısıtlama uygulanacak. içişleri Bakanlığı yeni kısıtlama ve tedbirleri içeren genelgeyi yayınladı.  Hafta içi sokağa çıkma yasağı bulunan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ihtiyaçlarını giderebilmek için en yakın market, bakkal vb. yerlere gidebilecek. Ancak bu yaş gruplarının şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanmalarına izin verilmeyecek. Peki 18 yaş altı ne zaman dışarı çıkacak? İşte  65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri…

65 Yaş Ve Üstü Sokağa Çıkma Saatleri Ne Zaman?

Hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar güç içerisinde 10.00 ile 14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında kalan zaman diliminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

18 Yaş Ve Altı Dışarıya Ne Zaman Çıkabilecek?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Ramazanda uygulanacak kısmi kapanma genelgesine göre 18 yaş ve altı hafta içi saat 14.0 ile 18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 

Toplu Ulaşım Araçları Kullanılmayacak!

Hafta içi ve hafta sonu fark etmeksizin 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş ve altı gençler şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak. Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olan vatandaşlar metrobüs, otobüs, tramvay, metro ve dolmuş kullanamayacak.

Kendileri için sokağa çıkma yasağının bulunduğu saatlerde 18 yaş alt ve 65 yaş üzeri vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için manav, bakkal, market, fırın, kasap gibi kendi evlerine en yakın yerlerden alışveriş yapabilecek. Bu durumda dışarı çıkanların engelli vatandaşlar hariç araç kullanması yasak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!