İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan mesai saati açıklaması

İstanbul Valisi Yerlikaya, kamuda güvenlik, sağlık, acil çağrı ve arama kurtarma hizmetleri hariç mesai saatlerinin 10:00 - 16:00 olarak belirlendiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan mesai saati açıklaması
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan mesai saati açıklaması
GİRİŞ 14.04.2021 16:16 GÜNCELLEME 14.04.2021 16:29
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, İstanbul'da kamu kesiminde mesai saatlerinin 10.00-16.00 saatleri arasında uygulanacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında "kısmi kapanma" sürecinde Cumhurbaşkanlığının 2021/8 sayılı Genelgesi uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan ve/veya dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden azami düzeyde istifade edileceği belirtilerek; mesai saatlerinin 10.00-16.00 olarak uygulanması kararlaştırılmıştır. " denildi.

Kamuda güvenlik, sağlık, acil çağrı ve arama kurtarma hizmetleri hariç mesai saatleri değişti.

Belirlenen bu saatlerin kamuda süreklilik gerektirmeyen hizmetler için geçerli olduğunun belirtildiği açıklamada, "Kamu hizmetinin gereği olarak kesintisiz sunulması gereken güvenlik, sağlık, acil çağrı, arama/kurtarma gibi alanlar bu kapsamın dışındadır. Bu doğrultuda 112 AÇM, AFAD, EGM, JGK, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresinin ilimizdeki birimleri başta olmak zorunlu kamu hizmetlerinin sunumunda aksama yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır. İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından 14 Nisan 2021 tarih ve 31 No'lu karar ile İstanbul'da mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlenmiştir. " ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şöyle devam etti: 

"İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan;

İdari izin kapsamındaki personele (gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde hamile çalışanlar, süt izni kullananlar, 10 yaş ve altında çocuğu olan kadın çalışanlar, engelli çalışanlar, yönetici pozisyonlarındakiler hariç 60 yaş üzerindeki personel, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunanlar) kolaylık gösterilecek ve idari izinli sayılacaktır.

Bu çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.

İlimizdeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarında tüm personelin maske kullanması, çalışma mekanları, yemekhane, servisler ve sosyal alanlarda gerekli mesafenin ayarlanması, görev yerleri ve kullanılan araçların dezenfekte işlemleri gibi tedbirler titizlikle sürdürülecektir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • Zinnur Ceyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Memur yatıp para, kazanmak peşinde, maaşları ni yarıya indirin, vatandaşa dağıtsınlar parayı, son model arabaları ile dolaşmak neymiş anlasınlar.
    Cevapla
  • Zinnur Ceyhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Akşam yasak 21 de başlasın
    Cevapla
  • Mardinli 3 yıl önce Şikayet Et
    Polis insan değil mi ya şu polisin çalışma saatlerini düzenleyecek bir bakan çıkmayacak mı insaf be
    Cevapla
  • Sağlıkçı 3 yıl önce Şikayet Et
    , mesai saatleri azaldı ise bizim çalıştığımız süre fazla mesai olarak sayılsın o halde ... 6 saat üzerinden yanı ayda 120 saat üzerinden hesaplansın .
    Cevapla
  • Yasin 3 yıl önce Şikayet Et
    Çakal
    Cevapla
  • altan 3 yıl önce Şikayet Et
    Burad memur veriştiren arkadaşlar, özel firmalarda daha iy şartlara sahipler. memurların çalıştığı ortamda 2m2de 1 kişi var, özellikle chpli belediyelerde çalışan memurkara acıuorum hayvan yetine koyuluyorlar, sgk vergi daireleri bakanlıklar yine iyi. otopark yönetmeşiği ve yapılandırma diye belediyeler istif insan yığınj
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır