Başika'daki üsse saldırı! 1 asker şehit oldu

Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine füze ile saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 askerimiz şehit oldu, bir sivil yaralandı.

Başika'daki üsse saldırı! 1 asker şehit oldu
Başika'daki üsse saldırı! 1 asker şehit oldu
GİRİŞ 15.04.2021 00:26 GÜNCELLEME 15.04.2021 01:13
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

MSB, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır.Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

SALDIRI ERBİL HAVALİMANININ VURULMASININ ARDINDAN GERÇEKLEŞTİ

Saldırının Erbil Uluslararası Havalimanı yakınına bir roketin düşmesinin ardından gelmesi dikkat çekti. Ayrıca saldırının ardından Türk İHA'larının Başika semalarında uçtuğu öğrenildi.

BÖLGEDE BİR SİHA GÖREVLENDİRİLDİ

Bölgede bir SİHA'nın görevlendirildiği ve gerekli tedbirlerin derhal alındığı belirtilen bakanlık açıklamasında, "Kahraman Şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

ÇAVUŞOĞLU, IKBY BAŞBAKANI BARZANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile görüştü. Barzani, Erbil ve Başika saldırıları hakkında bilgi verdi, Çavuşoğlu'na başsağlığı dileklerini iletti.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJLARI

Başika üs bölgesine düzenlenen hain saldırıda şehit olan kahraman askerimiz için siyasiler peş peşe taziye mesajları paylaştı.

İşte o mesajlar:

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine gerçekleştirilen roketli saldırı sonucu bir kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı. Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine yapılan saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yapılan bu hain saldırı karşılıksız kalmayacak, misliyle karşılığı verilecektir.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: ''Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin güvenliğine dönük tehditleri önlemek için Irak içinde bulunmaktadır. Vatan savunmasını yüksek bir şuur ve fedakarlıkla yerine getiriyorlar. Şehitlerimize rahmet olsun. Yapılan hiçbir saldırıyı cevapsız ve bedelsiz bırakmayacağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Başika üs bölgesine yapılan hain saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

YORUMLAR 30
  • Kasım Ocak 3 yıl önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH CC rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.
    Cevapla
  • Galy 3 yıl önce Şikayet Et
    Şüpheli yerlere oyustuc bonba atın sonra arama gecin
    Cevapla
  • Www 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya yapmistir
    Cevapla
  • EBRAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd bu topraklarda olduğu sürece hiç bir ülke güvenlikte değil. Başta Türkiye,İran,Irak ve Suriye ortak kara alıp bu emperyalist Müslüman düşmanını bu topraklardan çıkarmalılar yoksa her daim bu sıkıntılar yaşanır.
    Cevapla
  • Türkiye, 3 yıl önce Şikayet Et
    Siha neden saldırı öncesi havada değil anlamadım. Güvenlik sistemleri saldırı sonrası mı aktif hale getiriliyor? 7/24 bölgeyi tarayan siha veya farklı bir sistem aktif olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler