Kadir Şeker davasında son dakika gelişmesi

12,5 yıl hapse çarptırılan Kadir Şeker'in dosyası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından itirazlar reddedilip, Yargıtay'a gönderildi.

Kadir Şeker davasında son dakika gelişmesi
Kadir Şeker davasında son dakika gelişmesi
GİRİŞ 15.04.2021 16:36 GÜNCELLEME 15.04.2021 16:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olay, geçen yıl 5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda meydana geldi. Özgür Duran'ın sevgilisi Ayşe Dırla'yı dövdüğü gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran'ı bıçaklayarak öldürdü. Olay sonrası gözaltına alınan Kadir Şeker, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılandığı 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada ömür boyu hapse çarptırıldı. Ardından suçun 'haksız tahrik' altında işlendiği gerekçesiyle ceza, önce 15 yıla ardından Şeker'in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirildi.

HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİNİN EN ÜST SINIRDAN UYGULANMASI İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcılığı, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne haksız tahrik indiriminin en üst sınırdan uygulanması gerektiğini bildirerek, itirazda bulundu. 

AVUKATLAR DA İTİRAZDA BULUNDU 

Kadir Şeker'in avukatları da karar itirazda bulunup, olayın meşru müdafaa olduğunu belirtti.  Avukatları tarafından Konya Bölge Adliye Mahkemesi'ne sunulan itiraz dilekçesinde, Kadir Şeker'in bir kadına yardım etmek isterken meydana gelen olayın meşru müdafaa sınırları içinde gerçekleştiği belirtilerek, mahkeme meşru müdafaayı kabul etmeyecek olsa bile meşru müdafaada sınırlarının aşılması maddesi uygulanarak Kadir Şeker’in beraatine, tahliye edilmesine karar verilmesi talep edildi.  Öldürülen Özgür Duran'ın avukatları da karara itirazda bulundu. Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1 Ceza Dairesi'de itirazları reddedip, dosyayı Yargıtay'a gönderdi. 

Şeker'in avukatı Emrah Daylan, kararı itiraz edeceklerini belirterek, ''Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve bizim hapis cezasındaki indirim talebimizi reddetti. Dosya Yargıtay'a gönderildi. Biz de karar itiraz edeceğiz'' dedi.  

YORUMLAR 11
  • Vicdanın sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok belirgindir ki: Kadir zorlu, güçlü, organize bir oluşumla karşı karşıya. Allah haklının yardımcısı olsun. Olayı bilmiyoruz ama içimizden gele sesi duyuyoruz.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir şeker. Neden üzerinde bıçak tasiyor . Bunun cevabı yok bebek yüzlü olunca okumuş olunca herkeste merhamet . Üzerinde bıçak taşıyan insan normal değildir . Nokta
    Cevapla
  • Samet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ay nen neden o bicak üzerindeydi karisik bir olay gibi gecen bir haberde eroin cete mete allah bizi affetsin oruclu oruclu devletimiz olayi aydinlatacktir gercek cikar ortaya
    Cevapla
  • somers 3 yıl önce Şikayet Et
    sözde doktorluk okuyacakmış diyerek medya birde iyi gibi gösteriyor ya asıl ben onu anlamıyorum, adamın taşıdığı bıçak zaten öldürmek için int den alınmış bir bıçak ve sen bıçakla inip adamın kalbine saplıyorsun, bunun kadını diye ayrımı yok bu ülkede üzülerek kadın erkek canlı cansız her şeye bir kin ve saldırı var toplumsal bi problemimiz var..
    Cevapla
  • Fehmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bicak tasiyanlar normal degil adam oldururler cakmak kibrit tasiyanlar normal degil ev yakar orman yakar traktorde gubre olursa bombacidir normal degil bu nasıl bir mantik
    Cevapla
  • neden anormal 3 yıl önce Şikayet Et
    Orası nasıl bir bölgedir, biliyor musun? Bıçak taşımak neden hastalık olsun ki? Güvenliğini tehlikede görüyorsa ne yapacak? Gaspçı, bağımlı vs olsa eyvallah..
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem duyarlı insan olun derler duyarlı olup başına bela saranlara ise sahip çıkmayız. Sadece şuna bakın Kadir Şeker öleni daha önceden tanıyormu aralarında bir geçmiş varmı olay günü o adam bu kadını sebebi ne olursa olsun dövüyormuydu. O halde Kadir Şeker doğru olanı yapmıştır. Halk ve hak indindende suçsuzdur bence.
    Cevapla
  • Hamit 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir şeker insan olarak ve bir vatandaş olarak görevini yapmıştır bence takip ettiğime göre adelet yerini bulacak tır
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkamı döner giderim. 12, 5 yıl için insan olamam
    Cevapla
  • Fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    Mı acaba masum mu
    Cevapla
  • Talha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulmalı da yoksa kimse zor durumdaki bir kadına yardım etmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar