Skandalın perde arkası ortaya çıktı! Talimat Miçotakis'ten

Ankara'daki basın toplantısında Türkiye'ye yönelik diplomatik teamülleri aşan ifadeler kullanan Dendias'ın skandal yaratan tutumunun perde arkası ortaya çıktı.

GİRİŞ 15.04.2021 23:46 GÜNCELLEME 16.04.2021 02:34
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da yayın yapan haftalık Ethnos gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre; Dendias, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile istişare halinde olduğunu yazdı.

Basın toplantısında büyük skandala imza atan Dendias'a Bakan Çavuşoğlu böyle cevap vermişti.



Gazete, Dendias'ın dün ve bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmeden önce Miçotakis ile kapsamlı bir teatide bulunduğunu aktardı.

Ethnos gazetesi, Dendias'ın provoke edilmesi halinde, buna uygun şekilde karşılık vermesi konusunda açık talimat aldığını duyurdu.

Ancak toplantının dostça bir atmosferde başlaması ve Bakan Çavuşoğlu'nun diplomatik teamüller içinde iki ülke arasındaki fikir ayrılıklarını ifade ettiği net bir şekilde görülürken, Nikos Dendias'ın saldırgan üslubu toplantının havasını bir anda değiştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmenin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum" derken sözlerini sürdürdü: "Ama Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."

YORUMLAR 53
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle bu Miöotakis ve Saz arkadaşlarının sonu Perişanyandan beter olacak.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli olacakti Bi Tokat. Bir hafta egitime tabi tutarlardi.Nasil Devlet adamimizin karsisina cikilir,öğrenirdi. Bu aborjinleri evcillestirmefen birdaha canli yayina almayin.Kuduz asisi da bulundurun.Ne olur ne olmaz.
    Cevapla
  • Pençe. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ı temsil eden Dişleri bakanını ağırlarken onların anlayacağı dilden konuşmak gerekir bunlar fazla okşanmaya gelmezler bunların sürekli tepelerine vuracaksın ancak bu şekilde anlarlar.
    Cevapla
  • hasköy 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınıyor sayın bakan. Biz sizi acayip kaşırız da sonra yine ağlarsınız diye sesimiz çıkmıyor.
    Cevapla
  • Yusuf.ir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın egemenliği var mı ben şimdi öğrendim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle