FETÖ ABD'de mali krize girdi! Yayınlarını kapattılar

Para kaynaklarına ağır darbeler vurulan FETÖ, ABD'deki merkezinde mali kriz yaşamaya başladı.

FETÖ ABD'de mali krize girdi! Yayınlarını kapattılar
FETÖ ABD'de mali krize girdi! Yayınlarını kapattılar
GİRİŞ 18.04.2021 09:01 GÜNCELLEME 18.04.2021 09:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Örgütün elebaşları para yüzünden birbirine girdi. FETÖ'nün ABD'deki ve diğer ülkelerdeki operasyonlarında kullanılmak üzere örgüt tabanı ve esnaf yapılanmasından "himmet" adı altında topladığı gelirlerdeki daralma, örgütün Pensilvanya'daki yönetimini zora soktu.

YAYINLARINI KAPATTILAR

ABD'de yaptığı faaliyetleri kısıtlama yoluna giden örgüt, söz konusu dönemde, New Jersey'deki Ebru TV ismiyle İngilizce yayın yapan televizyonu kapatmak zorunda kalmıştı. Örgütün yayın organı Zaman'ın ABD'deki yayını da sona erdi.

SPONSOR BULAMIYOR

'Türkçe Olimpiyatları' adıyla düzenlediği etkinliklere "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adını veren örgütün sponsor bulamadığı, 2 ana sponsorundan birinin FETÖ'nün ABD'deki ekran yüzü basketbolcu Enes Kanter'in kurduğu Enes Kanter Foundation ve ikincisinin de bir diğer FETÖ'cü şirket olduğu dikkatleri çekti.

YOLSUZLUK TARTIŞMALARI

FETÖ firarisi gazeteci Ahmet Dönmez'in, Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan gibi isimlerin örgüt paraları ile şahsi servet yapmalarına tepki göstermesi üzerine 'Muavenet' adını verdikleri yardım sandığı projesi amacına ulaşamazken sosyal medya üzerinden örgüt içi yolsuzluk konusunda yapılan tartışmaların giderek büyüdüğü görüldü.

MUSTAFA ÖZCAN'IN 'YÜZDE 15 KASASI'

Mustafa Özcan'ın, bulundukları tüm ülkelerdeki FETÖ kurumlarından elde edilen gelirin yüzde 15'ini ve örgütün üyelerinin maaşlarının yüzde 10'unu alarak bir kasada toplattığı ve örgüt içinde konuyu bilenlerin buna "Yüzde 15 kasası" ismi verdiği belirtiliyor.

YORUMLAR 17
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar inşallah.
    Cevapla
  • Tosuny 3 yıl önce Şikayet Et
    Hem diyorsunuz CIA paraya boğuyor. Hem maddi sıkıntı yüzünden TV kapatıyor. Anlayamadım.
    Cevapla
  • ek9 3 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu sagılacak sıgırmı kalmadı
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C bu zihniyetin kökünü kurutsun inşallah. Amin.
    Cevapla
  • izmir cem.iç ish. 3 yıl önce Şikayet Et
    onların kavgası veya mali krizi önemli değil asıl önemli olan : fetö şuan ülkede cirit atıyor çok acil bastırmak lazım yoksa : arkadaşlar abd fetöye 50 milyar yardım çıkmıştır.son 5 yılda fetö dersane ve özel okul yeni isimle 500 tane açtı eski isimle 3000 tane isim hakkı alıp şubeleşti.örneğin radikal ders.doğru cevap ders.sınav ders.everest ders.fen bilimleri ders.çözüm ders. yaklaşık 40 bin fetöcü öğretmen sahada yarısının lisansı yok kaçak sahte isimle sigortasız çalışıyor.son 5 yılda açılan yayınevlerinin yüzde 90 nı fetöcilerin örneğin: simya yay.eksen yay.limit yay.bi not yay,okyanus yay.vs.
    Cevapla
  • Bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Elindeki bilgileri savcıya ver...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu