Koronaya karşı Türkiye için müjde gibi gelişme! Beklenen haber geldi

Erciyes Üniversitesi'nde yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı geliştirilen aşı adayının faz-2 çalışmaları da başarıyla tamamlandı.

Koronaya karşı Türkiye için müjde gibi gelişme! Beklenen haber geldi
Koronaya karşı Türkiye için müjde gibi gelişme! Beklenen haber geldi
GİRİŞ 18.04.2021 18:55 GÜNCELLEME 18.04.2021 19:04
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Kayseri Erciyes Üniversitesi akademisyenleri, COVID-19'a karşı geliştirdikleri yerli aşıyı bir an önce üretmek için gece gündüz demeden çalışıyor.

Faz-1'de yakalanan başarının ardından, faz-2 çalışmaları başarıyla tamamlandı.



YAN ETKİYE RASTLANMADI

Faz-1'de 45, Faz-2'de 250 gönüllüye uygulanan yerli ve milli aşıda herhangi bir yan etkiye rastlanmadığı belirtildi.

---------------

Bakan Koca yeni haritayı paylaştı! İstanbul'da korkunç artış! İşte il il son durum



Son aşama olan faz-3'ün uygulanması için de çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Daha kapsayıcı olan faz-3 aşaması, uluslararası ölçekte yürütülecek ve binlerce gönüllü üzerinde uygulanacak.

Bu süreç de başarıyla tamamlanırsa Türkiye yerli aşısına kavuşacak.

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 197
  • Dr agon 2 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bir an evvel üretime geçer ve kendi aşımıza kavuşuruz..ama milli aşı işi de yerli ve milli toog aracımıza dönerse yandık.. tanıtalı 2 yıl oldu anca fabrika temeli atilabildi.. Bu işleri ozumseyip yapabilmeliyiz..reklam yada siyasi açıdan degerlendirmemek lazım. Çok çalışıp başarıya ve sonuca odaklanmaliyiz.... Allah bu vatan ve millet için çalışanlardan razi olsun
    Cevapla
  • Tr yerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiden hayırlı olsun nice yerli aşıları üretmeye itaal ilaçları ihracata çevirecek yaparsa ak beyin yapar 2023
    Cevapla
  • Patates 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes önlem alıcak aşılanacak ama garantisi olmadan çevreden aşı alıpta yaptırmak çözüm değilki aşılıyorsun yine yayılıyor aşı olanda yayıyor olmayanda yayıyor virüsü aşı üretmek zor değil işe yaraması önemli işe yaramıyorsa sıkıntı olur çine bakın aşıyı buldu yaptırdı ama boşa yaptırdı aşılanan kişiler virüs yaymaya devam ediyor işe yaramadı test yaptıyorsun negatif çıkıyor başka yerde yaptıyorsun pozitif önce doğru analiz sistemi yok yüzde 75 hatalı sonuç veriyor tabiki insanlara bulduk çalışıyoruz çabalıyoruz diyecekler moral açısından bu şart umarım en kısa sürede bulunur aşı.
    Cevapla
  • Aslanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    fatih örnek alınan bölgede ne düşük çıkıyor anlamadım buradaki testlerden basediyor patates analizlerin çoğu yanlış çıkıyor adam aşı yaptırmayın demiyorki garantisi olmadan dışarıdan alınan aşıları alıp yaptırmak çözüm değil diyor aşı işe yarıyor sadece ağırlaştırmayı engelliyor bu biliniyor ama bu kadar fırlamasınında altındaki neden nedir acaba insan düşünmedende edemiyor aşılamadan önce bu kadar değildi garip bir durumla karşı karşıyayız kendinde diyorsun yayılmayı engelemiyor aşı diye engellemiyorsa sadece ağır durumlar için kullanılması sencede mantıklı değilmi testler kesin sonuç vermiyor gidip test yaptırıyoruz birisi evet diyor biriside hayır diyor şaşırdık vallahi
    Cevapla
  • Bilal 3 yıl önce Şikayet Et
    testlerin büyük yanılma olasılığı var fatih kardeş , bence sen araştırmamışsın
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    bence sen boşa çabalama. kafandan uydurduğun hayal ürünü bilgileri gerçek zannediyorsun. aşının etkili olduğunu herkes söylüyor. aşı, taşıyıcılığa engel olmuyor, hastanın hastanelik olmasını engelliyor. bunu kaç kez açıkladılar. testin de hatalı olması söz konusu değil. virüs örnek alınan bölgede düşük sayıda olabiliyor, ciğerlere inmiş olabiliyor ya da örnek alan kişi hata yapabiliyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayda hayırlısı, inşallah palavra çıkmaz, o kadar çok yalan söyleniyor ki, insan gerçek olan doğrulara bile inanamıyor, bunun doğru olmasın bütün kalbimle temenni ediyorum.
    Cevapla
  • 606060 3 yıl önce Şikayet Et
    aşı yaptırmayan ve hastalığı geçirmeyenler faz 3 e gönüllü olsun böylece aşılanmış da olur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi