'AKM'ye ihanet ettiler' diye bas bas bağıranlar yine takdir etmeyecek

Türkiye Gazetesi'nden Fatih Selek, hükümetin sanat yatırımlarını ve muhalif 'sanatçı' kesimin sürekli beğenmemezlik halini değerlendirdi.

'AKM'ye ihanet ettiler' diye bas bas bağıranlar yine takdir etmeyecek
'AKM'ye ihanet ettiler' diye bas bas bağıranlar yine takdir etmeyecek
GİRİŞ 19.04.2021 16:36 GÜNCELLEME 19.04.2021 16:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türkiye Gazetesi'nden Fatih Selek, bugünkü köşe yazısında hükümete muhalif sözde sanatçı kesimin beğenmemezlik halini yazdı. 

Fatih Selek'in bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Sene 2008'di. Harbiye'deki Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu yeniden yapılmak üzere yıkıldı. Bir kısım 'oyuncu' ortalığı ayağa kaldırdı.

"Yerine cami yapacaklar" dediler.

"Kimliğimizin simgelerine göz koydular" dediler.

"Muhsin Ertuğrul'a sahip çıkmak, laik demokratik Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır" dediler.
Aylarca eylem yaptılar. Onlarca manşet attılar.

İki yıl sonra, bina rahmetli Kadir Topbaş'ın İstanbul'un kültür hayatına hediye ettiği en güzel sahnelerden biri olarak hizmete açıldığında ne teşekkür ettiler ne de özür dilediler.
...
Sene 2013'tü. Beyoğlu'ndaki Emek Sineması yıkıldı. Aynı tayfa yine meydana çıktı. Aylarca "Emek" eylemi yaptılar. Avazları çıktığı kadar İstiklal Caddesi'nde bağırdılar! Polisle karşı karşıya geldiler. Meseleyi uluslararası basının gündemine taşıdılar.
Emek Sineması aslına uygun olarak Grand Pera'nın üst katında yeniden yapıldı. Kapasitesi artırıldı. Yetmedi bir de Madam Tussaud Müzesi'nin bir benzeri eklendi.

Mahallesinden linç yeme bahasına "Yıktılar çok üzüldük, ağladık, dövündük, yas tuttuk, gençler yürüdü ben yürüdüm. Sonra günün birinde Emek bitmişti ve beni çağırdılar. Gittim, olağanüstü bir salonla karşılaştım. Yüreğim başka türlü çarpmaya başladı. Kendimi çok mutlu hissettim. Beyoğlu'nun ortasında bir kültür vahası oluşturulmuştu" diyen Atilla Dorsay gibi birkaç kişi dışında hiçbiri ne teşekkür etti ne pişmanlık belirtisi hissettirdi.

...

Sene 2018 idi. Atlas Sineması restorasyona alındı. "Onu da yıkacaklar" diye yazdılar. Sinema binası geçen şubat ayında açıldı. Bir de yanına "İstanbul Sinema Müzesi" eklenerek yeni ve muhteşem yüzüyle sinemaseverleri karşıladı. Ama biri bile ne teşekkür etti ne takdir.

...

Temeli 1997'de atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 23 yıl sonra inşa edildi. Ankara'nın göbeğine, dünya standartlarında bir opera binası dikildi. Müzik kapsülü şeklinde tasarlanan bina aralık ayında sanatseverleri kucakladı. Ardından Resim Heykel Müzesi yeniden açıldı. Ama biri bile "Çok güzel, teşekkür ederiz" diyemedi!

...

Şimdi sırada Taksim'deki AKM var. İki yıl önce yıkıldı. Yeniden yapılıyor. Büyük bir kısmı tamamlandı. Bu sene açılacak. İstanbul'un göbeğinde dünyanın sayılı sahnelerinden biri olacak. Biliyoruz "AKM'ye ihanet ettiler" diye bas bas bağıranlar yine takdir etmeyecek.

...

Hükûmet kültür ve sanata dair hayal edilmeyecek şeyler yaptı.

Her yıl sinema sektörüne milyonlarca lira destek verilmesini saymıyorum.
Pandemide sanat camiasına yapılan desteği dillendirmiyorum.

Harika bir sanat kanalı olan ve çoğunlukla sekülerlerin arz-ı endam ettiği TRT2'yi hatırlatmıyorum.

TRT Müzik kanalını hiç söylemiyorum.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 16
  • Komandos 2 yıl önce Şikayet Et
    Takdir etmeyenleri balık gibi düşünün dostlar.....Balik bilmez ama Halik bilir :)
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    ceza olarak adını değiştirelim
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlardan olmayanı değil sanatçı insan yerine koymaz o müsveddeler. Anadolu evlatları söz sahibi olmaya devam ettikçe de kanlarındaki virüs onları yiyip bitirecek....
    Cevapla
  • trtrtr 2 yıl önce Şikayet Et
    gün gelecek utanmadan sıkılmadan "sanat dünyasına çok destek verdi çok hizmet etti" diyecekler ama artık iş işten geçmiş olacak
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde sanatçı takımı Sabetayist-Ermeni-Rum artıkları çünkü nasıl beğenmelerini bekliyorsunuz ki yeter bizdeki bu cahillik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar