RTÜK, Engin Altay ve KRT için harekete geçti!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Erdoğan'ı tehdit eden açıklamaları sonrası RTÜK tarafından inceleme başlatıldı

GİRİŞ 21.04.2021 12:29 GÜNCELLEME 21.04.2021 14:14
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

 CHP Grup Başkanvekili Engin Altay katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almış, darbeciler tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes'i örnek vererek, "Sonu benzemesin" demişti. Altay'a tepkiler peş peşe gelirken bir açıklama da RTÜK'ten geldi.
 

Engin Altay'ın skandal ifadelerine Bakan Soylu'dan sert yanıt!


RTÜK İNCELEME BAŞLATTI

RTÜK'ten yapılan açıklamada,  "Bir yayın kuruluşunda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları nedeni ile 6112 sayılı Kanun'un yayın ilkeleri çerçevesinde inceleme başlatılmıştır". denildi.

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARET KRT’YE CEZA GETİRDİ

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, izleme raporlarını da gündemine aldı. KRT televizyonu hakkında hazırlanan uzman raporunu müzakere eden Üst Kurul, Gürkan Hacır’ın sunduğu “Şimdiki Zaman” programında CHP Milletvekili Engin Özkoç’un sözlerini inceledi. 

Özkoç’un yayındaki  “…Şu anda bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra 20 Temmuz darbesini gerçekleştiren bir darbe yönetimi tarafından yönetiliyoruz… Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek darbeci var. Adı Recep Tayyip Erdoğan’dır…Tüm diktatörlerin başına gelen onun da başına gelecektir…Türkiye’nin tek kurtuluşu Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesidir…” şeklindeki sözlerini izleyen RTÜK Üyeleri, açıklamaların eleştiri sınırlarını aştığını tespit ederek yayıncı kuruluşa en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

RTÜK, MHP'YE İFTİRAYI AFFETMEDİ

Üst Kurulun gündemindeki diğer bir dosya ise Halk TV’ye aitti. RTÜK, “Haber Masası”  programını masaya yatırdı. Yayın konuğu Afşin Hatipoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne iftira atan ifadelerini 6112 sayılı Kanuna aykırı bulan Üst Kurul,  yasanın 8. maddesinin 1. Fıkrasının (ç) bendinin ihlali nedeniyle Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

 

YORUMLAR 37
  • Tokatlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın böyle kanalları artık kimse cumhurbaşkanımıza hakaret edemez
    Cevapla
  • pusat 2 yıl önce Şikayet Et
    rakıyı nerenle içiyon engin.
    Cevapla
  • XXL 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis diktatör olsaydı kellen gövdende olmazdı.
    Cevapla
  • Yaman 2 yıl önce Şikayet Et
    sen önce kendi sonunu düşün
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    öz koç musun nesin, İtler istedi diye Atlar ÖLMEZ bunu iyi bil.Ayrıca diktatörlükle yönetilen bir ülkede TV ye çıkıp başkana diktatör diyeceksin ve elini kolunu sallayarak gezeceksin öylemi Sıkar Biraz!....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü