Aşı olanlar 'Yalancı güvene' dikkat! Uzmanlar uyarıyor

Uzmanlar koronavirüse karşı yapılan aşıların koruyuculuk sağladığını ancak kişilerin 'süper bulaştırıcı' olarak virüsü taşıyabileceğini belirtti.

Aşı olanlar 'Yalancı güvene' dikkat! Uzmanlar uyarıyor
Aşı olanlar 'Yalancı güvene' dikkat! Uzmanlar uyarıyor
GİRİŞ 25.04.2021 10:26 GÜNCELLEME 25.04.2021 10:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, aşı olan kişilerin 'süper bulaştırıcı' olarak virüsü yayma riski olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Aydın, "Koronavirüs bulaşan insanların hepsi hasta olmuyordu. Kimisinde taşıyıcı kalıyor ve 'süper bulaştırıcı' oluyordu. Kendisi mikroorganizmayı taşıdığı halde asemptomatik oluyor ve 'süper bulaştırıcı' olarak kalıyordu. Bu kişiler toplumda vardı. O yüzden test sayılarını çoğaltın, süper bulaştırıcıları yakalayın ki topluma virüs dağıtmaya devam etmesin. Şimdi geldiğimiz noktada, aşı olan vatandaşlarımız da tıpkı süper bulaştırıcılara benzer şekilde kendi hasta olmadıkları halde mikroorganizmayı boğazlarında taşıyıp başkalarına bulaştırabilirler. Aşı olduğumuzda yalancı güvene kapılmayalım. Virüsü alıp başkalarına taşıyabiliriz. Yapılan aşılar, boğazımızda bu virüsü taşımamaya yönelik aşı değil" dedi.

'RİSK YÜKSEKTİR'

Ülkede en baskın olan İngiliz varyantı virüs olduğunu kaydeden Prof. Dr. Aydın, "Ama bunun dışında Güney Afrika ve Güney Amerika varyantlarının az sayıda da olsa var olduklarını biliyoruz. Bu virüslerin bulaşıcılığı hem artırdıkları hem de Güney Afrika ve Brezilya varyantlarının aşıdan az etkilendiklerini biliyoruz. Aşılı olsanız da zaten boğazınıza yerleşecek virüse karşı savunmanız yok anlamındadır. Bu risk yüksektir ve aşılı ile aşısız kişilerin bir araya gelmesi durumunda virüsün bulaşabileceğini unutmamak gerekir" diye konuştu. Prof. Dr. Faruk Aydın
 

YORUMLAR 7
  • Avkt.63 2 yıl önce Şikayet Et
    Kurtulma oranı %99, olan bir hastalık için Neden aşı olacagız acaba amac nedir ne hedefleniyor.?
    Cevapla
  • Yorum yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne olacak peki? Neden insanlara asıl gerçek nedir söylemiyorsunuz? aşı yaygınlaşınca normalleşme olacak deyip insanları aşıya ikna ettiniz. Şimdi de aşı 6 ay koruyor diyorsunuz. Aşılananlar sokaklarda o kadar da güvende değil diyorsunuz. Nedir bu yalan rüzgarı? Şu işin aslı nedir?
    Cevapla
  • muallim bey 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçmalık la. Milleti aşı yap. Biz aşı olalım. Eee sonra süper bulaştırıcı diye damga yiyelim. Ne kadar saçma bir iş.
    Cevapla
  • zeydaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    iyice kafayı yemiş sözde bilim kurulu ve onlara uyan tuhaf insanlarımız :))))
    Cevapla
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Plandeminin planları ne kadar korku o kadar plan devreye girer. Planda nihayi amaç köleleştirerek her dediklerini yaptırdıkları insalık oluşturmak.
    Cevapla
  • Attila 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler için ne düşünecek, üç maymunu oynuyor işte. He ya plandemi zaten. Yakalanıp ağır atlat, aylarca tat, koku alama da aklın başına gelsin. Ama yine sanmıyorum akıllanacağını. Gider yine youtubedeki saçma sapan komplo videolarına inanırsınız.
    Cevapla
  • VaV 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler için ne düşünüyorsun acaba!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda