AK Partili Canbey'den şehit öğretmenin anısına yapılan büyük saygısızlığa sert tepki

AK Partili Canbey, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın anısına büyük saygısızlık yapan ADD Edremit kurucu başkanı Hasan İleri’yi sert sözlerle eleştirdi.

AK Partili Canbey'den şehit öğretmenin anısına yapılan büyük saygısızlığa sert tepki
AK Partili Canbey'den şehit öğretmenin anısına yapılan büyük saygısızlığa sert tepki
GİRİŞ 26.04.2021 16:23 GÜNCELLEME 26.04.2021 16:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı verilen okulun isminin değişmesi için dava açan Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit kurucu başkanı Hasan İleri’yi sert sözlerle eleştirdi.

Canbey, “Kuvayi Milliye Şehri Balıkesir’de buna kimsenin gücü yetmez. Şehit öğretmenimiz Aybüke’mizin o güzel ismini de, gülüşünü de yaşatacağız.” dedi.

Balıkesir'de şehidin adının verildiği okulun ismini değiştirmek istiyorlar

2017 yılında, öğretmenlik yaptığı Batman’ın Kozluk ilçesinde hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı, Edremit ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Balıkesir Valiliğinin onayı ile mezun olduğu Balıkesir Edremit Körfez Anadolu Lisesi’ne verilmişti.

Fakat Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit kurucu başkanı Hasan İleri, okulun isminden şehidin adının silinmesi için dava açtı. Hatta avukatının durumu “Kimse bedavadan nam sahibi olamaz.” ifadeleriyle açıkladığı söyleniyor.

Konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, “Yaşanan bir olay maalesef vicdanlarımızı derinden yaralamıştır. Yazıklar olsun diyorum. Edremit’te sadece o okula şehit öğretmenimizin ismi verilmedi. Aynı zamanda Edremit merkez Anaokulumuza da 24 Kasım öğretmenler gününde, Tunceli’de genç yaşta şehit edilen öğretmenimiz Necmettin Yılmaz ismi verildi. Hadi durmayın ona da dava açın! Burada mesele onların iddia ettiği gibi okulun isminin değişmesi değil, okula şehit isminin verilmesi. Çünkü okulun ismi 2010 yılında değiştirilirken ne kimse itiraz etti ne de kimse dava açtı. O zaman burada başka bir niyet var.” dedi.

“O dava açanlara sesleniyorum, Şehit Aybüke Yalçın öğretmen bedavadan nam sahibi olmadı; bu memleket için can verdi, can!” diyen Milletvekili Canbey; “Şehidimizin isminin okuluna verilmesinden neden rahatsız olunur ki? Vatan için can vermekten daha büyük bedel mi olur. Bundan daha büyük şeref mi olur? Hemşehrileri olarak bizlere bundan daha büyük bir gurur mu olur? Bırakın mezun olduğu okulu dağa taşa adı verilse gurur duyar insan…” ifadelerini kullandı.

Şehit Aybüke Yalçın’ın, gencecik yaşında memleketinden uzakta, bu vatanın evlatları okusun diye, ülkemizin yarınlarını inşa edecek, vatanına milletine bağlı nesiller yetişsin diye şehit olduğunu söyleyen Canbey, “Türkiye’nin dört bir yanında çeşitli kurumlara Aybüke öğretmenin adı gururla verilirken, böylesi utanç verici bir hadisinin Aybüke öğretmenin memleketi olan Balıkesir’de yaşanmış olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesir’de, hem de Atatürk’ün büyük önem verdiği iki kez geldiği Edremit’te, okula şehit isminin verilmesine karşı çıkılıyor, yetmiyor dava açılıyor. Tek kelime ile yazık!” dedi.

“Balıkesir’in milletvekili olarak, hem bireysel olarak, hem de hemşehrilerim adına bu konunun ve davanın sonuna kadar takipçisi olacağım.” diyen Mustafa Canbey; “Bu memlekette kimse şehide saygısızlık yapamaz. Biz Balıkesirliler olarak; hemşehrimiz, şehit öğretmenimiz Aybüke’mizin o güzel ismini de, gülüşünü de yaşatacağız.” dedi.

Aybüke öğretmenin isminin değiştirilmeye çalışılması sizi rahatsız etmiyor mu?

Canbey; “Bu vahim hatanın şahsi bir duruş olduğuna inanmak istiyorum. Aybüke Öğretmenin adının değiştirilmeye çalışılması Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ve CHP'yi rahatsız etmiyor mu? ADD'yi ve hatta CHP vekillerini de acilen bu konuda tepki vermeye davet ediyorum. Eğer HDP’nin soykırım kabul edilsin açıklamasına sustukları gibi bu konuda da sessiz kalırlarsa, bu elim hataya ortaktırlar demektir. Atatürkçü Düşünce Derneği kurucusu biri tarafından şehidimize yapılan bu saygısızlık inanın ülkemizin kurucusu Atatürk’ün de kemiklerini sızlatır. Atatürkçü böyle olunmaz. Atatürk bugün yaşasa ve şu olaya şahit olsa size ne der hiç düşündünüz mü? Bu ülke şehitlerin kanı üzerine kuruldu. Şehitlerimizin ismiyle, aziz hatırasına ve ailelerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Ben tekraren bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağımı yineliyor, aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • ayhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahil bölgelerinin solcu görünenleri zaten bitik idi.Maalesef sözde milliyetçi ve muhafazakâr geçinenlere bitmiş vaziyette. Ne milli ne de dini değerlere saygı kalmış.
    Cevapla
  • ugur 2 yıl önce Şikayet Et
    gelde reis e herseye ragmen sahip cikma
    Cevapla
  • Ziya 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların zihniyetlerinde var.Ben Ankara'da ikamet ediyorum Mahallemde bulunan Bulvara Mardinde şehit olan Kaymakamın ismi verilmişti.Belediye CHP'ye geçince mahalle muhtarı ismini değiştirmek için yandaşlarından imza topladı ancak Belediye meclisinde Ak Parti ve MHP'nin oylari ile reddedildi.
    Cevapla
  • zeydaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    bu gavur uşakları bu ülke nin yüz yıllardır belası, bunlar bitmiyor bitmeyecek ama bunlara halk hakettiği dersi verse bir daha sesleri çıkmaz, Almanya'da Can Dündar haini gören Türkler Sen hain Can Dündar değil miydin diye söylüyorlardı ve hain orada rahat edemiyordu işte bunlara da halk yolda Siz gavurun uşağı mısınız hain misiniz diyecek
    Cevapla
  • vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda atatürkçülük üzerinden prim yapmaya çalışanların büyük bir bölümü ya pkk lı veya fetöcü. Ayrıca bu ADD denen derneğin ne olduğu çok iyi biliyoruz...
    Cevapla
  • 44((◉‿◉))44 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar vatana ihanetle yargılanmalı, hassasiyet konusunda sadece alemde gece hayatlarında çok hassaslar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor