Sadakataşı Tanzanya'da Ramazan sevinci yaşattı

Sadakataşı Derneği, Tanzanya’da yaşayan ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımları ulaştırdı. Dernek, Zanzibar adasında 6 su kuyusunun açılışını gerçekleştirdi.

Sadakataşı Tanzanya'da Ramazan sevinci yaşattı
Sadakataşı Tanzanya'da Ramazan sevinci yaşattı
GİRİŞ 27.04.2021 15:06 GÜNCELLEME 27.04.2021 15:07

Ramazan çalışmalarına ‘‘Ramazanda Biriz Sofrada Beraberiz’’ çağrısıyla başlayan Sadakataşı Derneği, Tanzanya’nın Zanzibar, Kilwa ve Tanga bölgesinde yardım faaliyetleri gerçekleştirdi.

300 AİLEYE KUMANYA 

Tanzanya’da bulunan Sadakataşı Ramazan ekibi Kilwa ve Tanga bölgelerinde yaşayan 300 aileye pirinç, şeker, yağ, tavuk, un, hurma ve tuzdan oluşan Ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

İFTAR SOFRALARI 

Dernek Ramazan ekibi Zanzibar, Tanga ve Kilwa bölgelerinde kurmuş olduğu iftar sofralarında toplamda 800 kişiye yemek verdi. Dernek Ramazan ayı içerisinde bölgede iftar organizasyonları düzenlemeyi sürdürecek.

6 SU KUYU AÇILDI 

Tanzanya’nın Zanzibar adasında dernek tarafından 6 su kuyusunun açılışı gerçekleştirildi. Adada açılan kuyular bölgenin en önemli gelir kaynağı olan tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin yapılmasına büyük katkı sağlıyor.

RAMAZAN AYI BOYUNCA YARDIMLAR SÜRECEK 

Derneğin bölgedeki yardım faaliyetlerini koordine eden yönetim kurulu üyesi Enes Erbaş yaptığı açıklamada; ‘‘Dört günlük bir program kapsamında bulunduğumuz Tanzanya’da bağışçılarımızın destekleriyle iftar sofraları kurup gıda kumanyası dağıtımları gerçekleştirdik. Zanzibar bölgesinin en önemli ihtiyacı olan su sorununun giderilmesi için kuyu açılışları gerçekleştirdik. Bölgeye Ramazan ayı boyunca yardım ulaştırmayı sürdüreceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Destek olmak için:

Ramazan sevincini ihtiyaç sahipleriyle birlikte yaşamak için yardım çağrısında bulunan Sadakataşı Derneği, kumanya ve bayramlık bedelini 200 TL, fitre bedelini 28 TL, iftar bedelini ise 20 TL olarak belirledi.

Ayrıca RAMAZAN yazıp 2989’a sms göndererek iftar sofralarına 10 TL'lik katkıda bulunabilirsiniz. www.sadakatasi.org.tr sitesinden online bağış yapabilir ve derneğin 0216 614 04 61 numaralı irtibat telefonundan zekât, sadaka, fitre, bayramlık, iftar ve kumanya bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!