Son dakika: Prof. Dr. Mehmet Ceyhan kahreden haberi duyurup çok net uyardı!

Son dakika haberi: Salgına ve tam kapanmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koranavirüse karşı uyardı.

GİRİŞ 28.04.2021 07:03 GÜNCELLEME 28.04.2021 09:04
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Mutantın çocuklardaki riskini ortaya koyan Ceyhan, ''Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamızı kaybettim. Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili" dedi. 

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global Ana Haber'de salgın ve tam kapanmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"TAM KAPANMA SALGIN HIZINI YAVAŞLATIR"

Yeni tip koronavirüse karşı uyaran Ceyhan, ''Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamızı kaybettim. Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili. Tam kapanmayı Çin dışında hiçbir ülke yapamadı. Tam kapanma, salgının hızını yavaşlatır, aşı için zaman kazanırız. Ancak alınan tedbirlerin eğer uygulanırsa." dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıklaması şöyle;

"Bundan önceki alınan önlemlerde iş yerleri, esnek çalışma ve ev içi ortama ilişkin karar yoktu. Şimdiki tedbirlerde bu alınacaktır. Biraz da insanların ne kadar uyacağına bağlı. İnsanları ikna etmek lazım. Hedefimiz 5 bin vakaya düşmek değil, biz bu önlemleri 15 gün sonra göreceğiz. 18'inde de birden bire tedbirsiz yaşama dönersek bu alınan kararlar hiçbir anlamı kalmayacaktır. Salgın artış ve inişlerle seyreder. Aşılamada yüzde 70'e ulaşamadığımız sürece artış olur. Ancak toplumun yüzde 70'ini aşıladığımız zaman biter. Aşıları risk guruplarına göre ayırabilseydik olabilirdi. İnsanları uzun süre tek doz aşıyla bırakırsak eninde sonunda mutasyona uğrar. Çok sayıda insan hastalanır ve kaybedilir."

YORUMLAR 37
  • Bıyıklı Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu adamı gördüğümde aklıma hep baykuş geliyor!
    Cevapla
  • Karadenizli 2 yıl önce Şikayet Et
    Amma velakin gel gelelim beni. Artik bu milletimizden ümidi kestim Hocam.. hala yüzlerce binlerce insan maske takmıyor mesafeye uymuyor. Bu kadar lafı sözü taşa söylesen taş çatlardı derler atalarımız.. Bizim insanımız çatlamıyor arkadaş.. Yok abi benim ümidim falan yok.. Polisin bir kez durup neden masken yok arkadaş dediğini görmedim semtimde görevini yapanları tenzi ederim tabiki onlara asla sözümüz olamaz..
    Cevapla
  • Ağrı Diyarı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bu tam kapanma karar tam isabetli bir karar amma ve lakin üretiminden de durması lazım nitekim bu insanlar işyerlerinden mutlaka bulaştıracak bu aşikar bir durum saygılar
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    okulları açmak mart ayında doğrumuydu?sağlık kurulu üyelerinin açıklamaları ile eylemler uyuşmuyor.pandemi siyasallaştı.bunu halk olarak yönetim olarak biz başardık.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu Yüzden Virüsü bitiren İsrailin yaptığı gibi Aşılamayı 16-18 Yaşına çekmek lazım! Yoksa artık Çevremizde KoronaVirüsden Gençler Ölmeye başkadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!