Devletten 6 ay geri ödemesiz 100 bin lira kredi desteği! Nasıl başvuru yapılır?

Yeni ekonomi paketi hazırlanırken detayları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı reform takvimi çerçevesinde çalışmalara başladı. Her bir çalışan için 100 bin TL kredi hakkı tanınırken, üst limit 500 bin lira olarak belirlendi. İşte geri ödemesiz kredi başvurusunun detayları…

Devletten 6 ay geri ödemesiz 100 bin lira kredi desteği! Nasıl başvuru yapılır?
Devletten 6 ay geri ödemesiz 100 bin lira kredi desteği! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 01.05.2021 10:50 GÜNCELLEME 01.05.2021 10:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomide yeni torba yasa hazırlığı yapılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, geçen ay açıklanan reform takvimi çerçevesinde çalışmalara başladı. Takvimde haziran sonuna kadar hayata geçirilmesi hedeflenen düzenlemeler torba teklif haline getirilecek. Teklifte fiyat istikrarının sağlanması, kamuda harcama disiplini ve istihdamın finansmanına ilişkin başlıklar bulunuyor. Buna göre, ilave istihdam sağlayan küçük işletmelere, her bir istihdam için 100 bin lira kredi sağlanacak.

İşletmelere Kredi Desteği Sağlanacak!

Torba yasada küçük ve mikro işletmeleri ilgilendiren bir destek de var. Küçük ölçekli firmalardan kaynak sıkıntısı çekenlere, istihdam sağlamaları şartıyla KGF destekli kredi sağlanacak. Her bir çalışan için 100 bin TL kredi hakkı tanınırken, üst limit 500 bin lira olarak belirlendi. 

6 Ay Geri Ödemesiz Kredi Başvurusu Başladı mı?

Söz konusu kredi 2 yıl vadeli, ilk 6 ayı geri ödemesiz kullandırılacak. Düzenlemenin kısa zaman içinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Başvurular başladığında detayları sizlerle paylaşacağız.

Fiyat İstikrarı ve Finansal İstikrar Komiteleri Kurulacak

Enflasyonda yaşanan yükselişi ve dezenflasyon süreci önünde risk oluşturan unsurları değerlendirmek, gerekli önlemleri belirlemek için Fiyat İstikrarı Komitesi kurulacak. Finans kanadında çalışmalar yapmak için ise Finansal İstikrar Komitesi hayata geçirilecek.

Komitenin her ay düzenli olarak bir araya gelerek 3 ayda bir rapor yayımlaması öngörülüyor. Teklifte, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Plan'ın tek bir belge haline getirilmesi de yer alacak.

YORUMLAR 3
  • Ökkaş Ataseven 2 yıl önce Şikayet Et
    Emeklerin kredi ve kredi kartı borcu taksitlendirme imkanı sağlansın emekliler perişan evim kira 1000.₺l.kiram doğalgaz su elektrik dünyamız alt üst oldu buna bir çare bulunsun acil .sayın cumhurbaşkanımıza sesleniyorum sesimizi duysun
    Cevapla
  • Mitay 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu kredi kimlere gidecek
    Cevapla
  • Havil aydin 2 yıl önce Şikayet Et
    Ihtiyac kredillerini 60 aya cikarin vatandaslar maaf oldu geri az odemmeli bu emekliler nasil gecinsin bilginize duyrullur lutfen dikkate alinsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama