'Alkol yasağı kalktı' iddiası! İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu'dan açıklama

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın "Alkol satışı yasağı kalktı" sözlerinin ardından, İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu'dan açıklama geldi.

'Alkol yasağı kalktı' iddiası! İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu'dan açıklama
'Alkol yasağı kalktı' iddiası! İçişleri Bakanlığı ve Bakan Soylu'dan açıklama
GİRİŞ 30.04.2021 19:02 GÜNCELLEME 01.05.2021 09:06
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" dedi.

"YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYE YÖNELİK HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK"

Aybaş'ın bu sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi:

"Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SOYLU: ALKOL YASAĞI TAM KAPANMA BOYUNCA DEVAM EDECEK

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü söyledi:

"İçişleri Bakanı Soylu'ya alkol satış yasağının kalktığı yönündeki iddiaları da sordum, 'Doğru değil, tam kapanma boyunca devam edecek. Kısıtlamalar başladığında (14 nisan) 63 bin olan vaka sayısını bugün 31 binlere getirdik. Demek ki aldığımız kararlar doğru...'" dedi.

"Bu arada Sayın Bakan alkol satış yasağı uygulamasıyla ilgili hükümete gelen eleştirilerle ilgili sorularıma "Ben o tartışmalara girmem" diyerek yanıt verdi ve yukardaki tivitte yazan ifadeyle noktaladı."

ALKOL YASAĞI İLE İLGİLİ BAKAN SOYLU DAHA ÖNCE DE KONUŞMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yasakla ilgili şunları söylemişti:

"Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 216
  • Ferhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Haram faaliyet için, faaliyete geçmesine hayırlı olsun demek küfre sokacak bir ifade, bilerek dalgasına bu ifadeyi seçtiği belli
    Cevapla
  • usta 2 yıl önce Şikayet Et
    beyler bakan ne diyor siz ne yorum yazıyonuz uyanın. O zındık oda başkanı ne diyor işki yasagı kalktı HAYIRLI olsun diyor. haramla hayır bir arada olurmu. işkiyle imanın bir arada olmadıgı gibi.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    İçki içirmeyip zorla müslüman mı yapacaksınız adamları? İyice suyunu çıkardınız. Kanunen satılması yasak olmayan bir ürünü, haram da olsa satabilirler vebali boyunlarına. Piyango, kumar haram yasaklattınız mı? Domuz haram kaç tane domuz çiftliği var farkında mısnız? Sizin müslümanlığı yaymak gibi bir derdiniz mi var yoksa milleti rahatsız etme derdinde misiniz? Pandemi ile alkol satışının ne alakası var, kalabalık mı yapıyorlar, virüs mü yayıyorlar. Bari mazereti doğru bulun. Ülkede alkol dezenfektan için gerekli, alkollü içeçek tüketimini azaltmamız gerekiyor gibi mazeretler bulsalardı. Benim dinimde zorlama yok, o içince sen günaha girmezsin. O içince senin orucun bozulmaz.
    Cevapla
  • tek parmak 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar ølur iken insanlarin soruna bak arkol var mi alem var mi gurup yapacak mi icmese geberir sanki sogan patates icin vatan satanlar arkol olmasa bile heykelleri ile sohbet etsinler
    Cevapla
  • Cenk 2 yıl önce Şikayet Et
    için zıkkımı, zıbarın................ayyaşlar.
    Cevapla
  • İcki 2 yıl önce Şikayet Et
    Bende bazen içerim. Ama Ramazan'da içki nedir ? Olmaz.
    Cevapla
  • işine bak 2 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?