Taksim'e çıkmaya çalıştılar... İstanbul Valiliği: 212 kişi gözaltına alındı

İstanbul Valiliği'nden, Taksim'e çıkmaya çalışan gruplara ilişkin, "Toplam 212 kişi gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır" denildi.

Taksim'e çıkmaya çalıştılar... İstanbul Valiliği: 212 kişi gözaltına alındı
Taksim'e çıkmaya çalıştılar... İstanbul Valiliği: 212 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 01.05.2021 14:28 GÜNCELLEME 01.05.2021 14:59
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, izinsiz olarak Taksim'e çıkmak isteyen toplam 212 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunma, Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakma ve basın açıklaması talebinde bulunan HAK-İŞ, TÜRKİŞ, Birleşik Kamu İş, Vatan Partisi ve TGB, Hak Sen, DİSK, TEÇ-Sen, SİME-Sen, SAHİMSen, DİSK(TMMOB-TTB-KESK) sendikalarının başvuruları, salgınla mücadele ve tam kapanma tedbirlerine uygun olmak kaydıyla Valiliğimizce değerlendirilerek belirli saat aralıklarıyla bu faaliyetlere izin verilmiştir" denildi.

Ancak yasadışı yürüşüylerin de olduğu belirtilen açıklamada, "İl ve ilçe Hıfzıssıhha meclislerince alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve tam kapanma tedbirlerini ihlal ederek izin verilen sendikalar dışında ve Taksim Meydanı'na çıkmak için toplanan kişiler hakkında Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem yapılmıştır. Kaymakamlıklarımızca 2911 Sayılı Kanun uyarınca alınan kararlara aykırı olarak toplantı ve gösteri yapmak amacıyla toplanan, güvenlik güçlerimizce yapılan tüm uyarılara rağmen dağılmayan ve mukavemetle karşılık veren toplam 212 kişi gözaltına alınmış ve haklarında adli işlem başlatılmıştır"  bilgileri yer aldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 143
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu terör destekçisi tiplerin ne emekle ne de işçi haklarıyla işleri yok. Tek bildikleri kutsal saydıkları sapkın ideolojilerine su taşımaktır. Yoksa Cumhuriyet tarihinin gördüğü en büyük işçi dostu Erbakan'ın devrilmesine neden destek vermişlerdi dersiniz?!
    Cevapla
  • murtaza 2 yıl önce Şikayet Et
    dkpc, dev sol yine ,sağlara çıkma girişiminde bulunu fakat seslerini çıkaramadan kuyruklarını kıstılar, pkk nın maşaları
    Cevapla
  • canı 2 yıl önce Şikayet Et
    5 ÇETENİN yerini demekki bunlar devam ettiriyor
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler iş başında yine.rahat durmuyor sırtlanlar.
    Cevapla
  • neyse o 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatan millet hainleri kabak gibi ortada inlerine girin yok edin zerre kadar müsamaha yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı