AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme takvimi! Açık Lise kayıt yenileme ücreti ve ders seçimi nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı, normal şartlar altında AÖL kayıt işlemleri için 30 Nisan tarihini belirlemişti. Ülke genelinde uygulanan tam kapanma nedeniyle kayıt yenileme tarihlerinde değişiklik yapıldı. Açık Lise sınavlarına katılacak adayların ilk kayıt veya kayıt yenileme işlemini yapması gerekiyor. Öğrenciler AÖL ders seçimi ve ücret yatırma işleminin ardından kayıt yeniliyor. Pek MEB AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? İşte AÖL 2021 kayıt takvimi!

AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme takvimi! Açık Lise kayıt yenileme ücreti ve ders seçimi nasıl yapılır?
AÖL yeni kayıt ve kayıt yenileme takvimi! Açık Lise kayıt yenileme ücreti ve ders seçimi nasıl yapılır?
GİRİŞ 07.05.2021 10:01 GÜNCELLEME 07.05.2021 10:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı,  yeni AÖL ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini öğrenciler ile paylaştı. Açık Liseye ilk kez kayıt olacak öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine giderek biyometrik fotoğraflarını sisteme eklemeleri gerekiyor. AÖL kayıt yenileme ücretini yatırarak öğrenciler işlemlerini yapabilir. MEB açıkladığı takvimde kayıt yenileme tarihlerinin 30 Nisan'da sona ereceği duyurmuştu. Ülke genelinde uygulanan tam kapanma nedeniyle kayıt yenileme tarihleri uzatıldı. İlk kayıt ve kayıt yenileme yapmayan adaylar 3. dönem sınavlarına katılamıyor. Peki AÖL kayıt yenileme ne zaman? İşte 2021 Açık Öğretim Lisesi  ilk kayıt ve kayıt yenileme takvimi!

AÖL İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri Değişti!

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada Açık Öğretim Kurumları ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 30 Nisan tarihinden 17 Mayıs tarihine kadar ara verildiği duyurularak kayıtların 17 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağı açıklandı. AÖL kayıt yenileme işlemleri 11 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar yapılacaktır. İşte yapılan o açıklama;

AÖL Kayıt Yenileme Nasıl Yapılır?

İlk kez kayıt yaptıracak adaylar için “  Açık Öğretim Lisesine yeni (ilk) kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden sadece e-okuldan ilköğretim veya ortaokul mezunu bilgisi veya açık ortaokul mezunu olarak gelenlerin yeni (ilk) kaydı alınacaktır. “

Yeni kayıt olan öğrencilerin, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla kendilerine ait biyometrik fotoğraflarını sisteme taratmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine  girerek adres bilgileri sekmesi  altından adres ve telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir.

Daha önce kayıtlı olan adaylar ise sistem üzerinden ders seçimlerini ve kayıt ücreti yatırma işlemini yaparak kayıt yenileyebilirler. Kayıt yenileme yapmayan adaylar 3. dönem sınavlarına katılamazlar. 

2021 AÖL Kayıt Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Açık Lise kayıt yenileme işlemi yapacak adaylar kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. AÖL kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL olarak belirlenmiştir. Adaylar ayrıca Halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına 5 TL yatıracaktır.

YORUMLAR 1
  • haluk sabri akdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    ek sınav olucakmı ?#
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi