Başkan Erdoğan: Terör devleti İsrail Kudüs'teki Müslümanlara ahlaksızca saldırmaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kudüs'te Mescid-i Aksa ve Müslümanlara yönelik alçak saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz.' dedi.

GİRİŞ 08.05.2021 22:17 GÜNCELLEME 09.05.2021 00:56
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı, İslam ülkeleri ve tüm dünyayı etkili şekilde harekete geçmeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı İsrail'in Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan'dan dünyaya 4 dilde Mescid-i Aksa mesajı

Erdoğan, paylaşımında, "Kudüs tüm dünyadır, oradaki Müslümanlar da tüm insanlıktır" başlığıyla şu değerlendirmede bulundu:

"Mukaddes şehir Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki ibadethanelere ve Müslümanlara yönelik her saldırı aynı zamanda bizlere yapılmış demektir. Üç dinin kutsallarını barındıran Kudüs'ü vicdansız, ahlaksız, hukuksuz, saygısız saldırılarıyla kirleten zalimlere karşı çıkmak 'insanım' diyen her bireyin vazifesidir. İsrail devletinin saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymayarak, dolaylı şekilde destek veren herkes orada yaşanan zulme ortaktır."

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam ülkeleri ve dünyaya Mescid-i Aksa ve Kudüs çağrısı

DİYARBAKIR ANNELERİYLE İFTAR

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleriyle Vahdettin Köşkü'nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftarın ardından konuşan Erdoğan, katılımcıların ramazan aylarını ve bu gece idrak edilen Kadir Gecelerini tebrik ederek, Ramazan Bayramı'na kavuşma temennisinde bulundu.

Erdoğan, Diyarbakır annelerinin nice ramazanları, bayramları evlat hasretiyle geçirdiğini dile getirerek, "Terör örgütü PKK ve onun siyasi uzantıları tarafından kandırılarak sizlerden kopartılan ciğer parelerinize kavuşmak için verdiğiniz mücadeleyi en başından beri takdirle takip ediyoruz." dedi.

Son Dakika Haberi: Rusya ve Müslüman ülkelerden İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi

İSRAİL'E SERT TEPKİ: TERÖR DEVLETİ İSRAİL

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken ilk kıblemiz Kudüs'ten hem üzüntümüzü hem öfkemizi artıran haberler alıyoruz. Zalim İsrail, terör devleti İsrail, mukaddesatlarını korumak, binlerce yıllık evlerine, yurtlarına sahip çıkmak dışında hiçbir gayeleri olmayan Kudüs'teki Müslümanlara vahşice ve ahlaksızca saldırmaktadır. Kudüs'ün onurunu, şerefini, izzetini, haysiyetini korumak her bir Müslüman'ın boynunun borcudur. Mescid-i Aksa başta olmak üzere Kudüs'teki ibadethanelere ve Müslümanlara yapılmış her saldırı bizlere yapılmış saldırıdır. Bu saldırının muhattabı İstanbul'da, Diyarbakır'da, Bağdat'ta, Kahire'de, Cakarta'da, Bakü'de, Saray Bosna'da yaşayan Müslümanların her biridir. Daha da önemlisi, üç dinin kutsallarını barındıran Kudüs'ü vicdansız, ahlaksız, hukuksuz, saygısız  tavırlarıyla kirleten zalimlere karşı çıkmak 'İnsanım' diyen her bireyin vazifesidir. İsrail'in saldırılarına sessiz kalarak veya kayda değer tavır ortaya koymayarak dolaylı şekilde destek veren herkes orada yaşanan zulme ortaktır.

İSLAM ÜLKERİNE ÇAĞRI

Buradan tüm dünyayı İsrail'in Kudüs'e saldırılarına karşı harekete geçmeye davet ediyorum. Halkı Müslüman olan tüm ülkelere sesleniyorum. Bir olma, beraber olma zamanında İsrail'in ortak kurumlarının kararlarına, temel insan haklarına, uluslararası hukuka aykırı bu eylemleri derhal durdurmaları konusunda çalışmalarıdır. Bu konuda biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Dünyada hiçbir insanın uluslararası kurumlara güveni kalmaz. Herkes kendi başının çaresine bakmaya başladığında ortaya çıkacak kaos ve yangın önce bu zulme sessiz kalanları yutacaktır. Kudüs'ü ve Müslümanları koruyamayan bir dünya kendi kendine ihanet etmiş, kendi kendini imha edecek bombanın pimini çekmiş demektir.

GEREKEN GİRİŞİMLERİ HEMEN BAŞLATTIK

Türkiye olarak bugün de Kudüs'teki kardeşlerimizin ve Filistin'in yanındayız. BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere konuyla ilgili tüm uluslararası kurumları harekete geçirmek için gereken girişimleri hemen başlattık. Biz küresel dayanışma ve işbirliği sisteminin 5 ülkenin keyfine terk edilemeyecek kadar önemli bir mekanizma olduğuna inanıyoruz. Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara yönelik alçak saldırıların derhal durdurulmasını istiyoruz. İlk andan itibaren 300'e yakın yaralı var. Filistinlileri evlerinden etmeye ve yurtlarından çıkarmaya yönelik her türlü baskının sona ermesini bekliyoruz.

YORUMLAR 131
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Reis konuşmakla olmuyor artık.savaş de savaşalım.filistin ve küdüsün tapusu ABDULHAMİTTE değilmi gönder bir güç .nato nasıl gönderiyor sende OSMANLI torunusun gönder .kur bir üst filsitinde kocaman dünyanın en kocaman askeri üssü olsun ..yoksa konuşmak etkisiz yorma kendini.UZUN ADAM SENİ SEVİYORUZ.
    Cevapla
  • Cogunluk Halk 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Baskanim.! Bu cagriyi Türkistan daki soykirim icin Veya Azerbaycan konusunda kibris sorununda niye Islam ülkelerine cagri yapmadin Reis ? Niye hepimizin adina araplarin sorunlarini Türkiyenin basina bela ediyorsun ? Seni sever sayarim ama ..bu arap konusu inanki Türk milletinin 3/4 nü ilgilendirmiyor! Ve ayrica ülkemizi saran milyonlarca sigintiyi istemiyoruz ! Inanmazsan Referandum yap. Bu konuda ne yazikki sandikta sizin aleyhinize olacak. Keske bu 2 problemi cözsen.. 41 sene seni secer bu millet. Saygilar.
    Cevapla
  • mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın erdoğan diyor ki hak etikleri cezayi vereceğiz?bende bir vatandaş olarak diyorum ki, nasıl olacak bu iş gerçekten hak etikleri cezayi verecekler mi?çok merak ettim doğrusu bu sorumun cevabını vereni ayakta alkışlayacağım.....
    Cevapla
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    yeri ve zamanı geldiğinde Ermenistanda verildiği gibi, Yunanistana verileceği gibi . Şu an heykel yapılmıyor havada karada denizde insansız savaş araçları yapıyor. Selçuk Bayraktarın en son twitlerine bak bir gün mutlaka dediği twite. Ama yarın top yekün saldırıya geçsek buradaki çoğu klavye kahramanı bu sefer tam tersini yazar kaçar
    Cevapla
  • kosovalı 2 yıl önce Şikayet Et
    boşuna sesleniş çoğu abd ingiliz ve israil uşağı mesela suudlara mı seslendiniz yada mısıra mı? bence sizde vazgeçin bu işten araplar arapları satıyor işte bizemi kaldı 1.olarak onlara düşer biz 2 yada 3.olsakta olur madem kendi ırkını satacak kadar hainler hainliklerinde boğulup ölsünler
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşsa savaş arkandayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor