Metin Feyzioğlu'ndan İsrail'e yaptırım çağrısı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Filistin'e yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'e uluslararası hukuk çerçevesinde yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.

Metin Feyzioğlu'ndan İsrail'e yaptırım çağrısı
Metin Feyzioğlu'ndan İsrail'e yaptırım çağrısı
GİRİŞ 11.05.2021 15:12 GÜNCELLEME 11.05.2021 15:12
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının insanlığa karşı suç olduğunu belirterek, artık İsrail'e, uluslararası hukuk çerçevesinde yaptırım uygulanması gerektiğini bildirdi.

Feyzioğlu, yazılı açıklamasında, İsrail'in, Mescid-i Aksa'da sivil halka karşı gerçekleştirdiği saldırıları en ağır şekilde kınadığını belirtti.

"İsrail'in bu saldırıları Birleşmiş Milletler'in Kudüs'e yönelik aldığı kararlara, Cenevre Sözleşmeleri'ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'ne aykırı olduğu gibi Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü uyarınca da insanlığa karşı suçtur." ifadelerini kullanan Feyzioğlu, İsrail'in işgal ettiği toprakları sahiplerine iade ederek suç işlemeye son vermesi gerektiğini kaydetti.

İsrail'in, dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk, genç, yaşlı, sivil demeden insanları öldürdüğünü belirten Metin Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Devletler göstermelik kınamalarla katliama seyirci kalıyor. Artık uluslararası hukuk çerçevesinde yaptırım uygulama zamanıdır. Birleşmiş Milletlerin varlık sebebi, bu katliamları önlemektir. Başta kendilerine gelişmiş diyen devletler olmak üzere, tüm devletleri, bu zulme karşı masum insanların yanında olmaya, tüm toplumları da devletlerine harekete geçme konusunda çağrıda bulunmaya davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Şahinbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılanı başından keseceksinki hiçbir yere uzanamaya,karakol bombalzmakla olmaz bu işler,başı ezeceksin
    Cevapla
  • Türkiyem 2 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi vatan severin chp'de ne işi olabilir. bırak, bu Bayrak, vatan ve millet düşmanlarını.
    Cevapla
  • KasımpaşaLı 2 yıl önce Şikayet Et
    bende kınıyorum noldu katil israil ve destekçilerine birşey mi oldu ZAMAN EYLEM ZAMANI dünyaın heryerinde yahudilere karşı gelinmeli filen artık...kınama iş boş iş.....
    Cevapla
  • Tufan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi mallarını almayın hemde hiç almayın bunların para musluklarını kesin bak nasıl hizaya geliyorlar. Ama öyle geçici değil daimi boykota çağırıyorum herkesi. Başta dua sonra kalıcı boykot.
    Cevapla
  • TamBirOsmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Buna kimse yaklaşmaz, neticede adamlar dünyanın 4 bir yanında parmakları her işte. Bunu bize karşı yapsalar, hepsi katılır - araplar en başta.
    Cevapla
  • Azeri 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp bir yana sen bir yana adamsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu