Kargolar bayramda açık mı? Ramazan Bayramında kargo firmaları dağıtım yapıyor mu?

Koronavirüsün etkisi altında geçirilen üçüncü bayram olan bu seneki ramazan bayramında kargo firmalarının çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. Birçok vatandaş tarafından "kargolar dağıtım yapıyor mu?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki, 13 Mayıs Ramazan Bayramının ilk günü Aras Sürat Yurtiçi MNG kargo çalışıyor mu? İşte bayramda kargo firmalarının çalışma saatleri!

Kargolar bayramda açık mı? Ramazan Bayramında kargo firmaları dağıtım yapıyor mu?
Kargolar bayramda açık mı? Ramazan Bayramında kargo firmaları dağıtım yapıyor mu?
GİRİŞ 14.05.2021 11:36 GÜNCELLEME 14.05.2021 11:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıldan beri hayatımızın her alanında kısıtlamalara sebep olan ve etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle, içerisinde bulunduğumuz bayram günlerinde birçok kurumun çalışıp çalışmadığı merak konusu oldu. Vatandaşlar kargo firmaları dağıtım yapıyor mu yapmıyor mu diye merak ediyor. Herkes tarafından araştırılan, Ramazan Bayramının ilk günü olan 13 Mayıs Salı günü Aras Sürat Yurtiçi MNG kargo çalışıyor mu? Merak eden vatandaşlar için işte kargo çalışma saatleri ve günleri...

Bayramda Kargolar Dağıtım Yapıyor mu? (Aras Sürat Yurtiçi MNG)

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre Hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek şekilde tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak günlerde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.

İçişleri Bakanlığı muafiyet listesine göre kargolar tam kapanma süresi boyunca çalışmaya devam eden işletmelerden biri. Normal şartlarda Pazar günleri ve resmi tatillerde kapalı olan kargolar 13, 14, 15 Mayıs Ramazan Bayramı süresince kapalı olacak.

13 Mayıs Ramazan Bayramının İlk Günü Kargolar Çalışıyor Mu?

Kargolar her sene dini bayramlarda hizmet vermese de, vatandaşlar sürekli aynı araştırmayı yapıyor. Bu sene de kargolar bayramda çalışıyor mu 2021 sorusu yine gündemde. Kargolar her bayram olduğu gibi bu bayramda hizmet veremeyecek.

Bayramda kargo gönderecek ya da alacak olanların planlarını bayram öncesi ya da sonrasına yapması uygun olacaktır. Her kargo şirketinin çalışma saati değişik olsa da, bayram boyunca genelde tüm kargo şirketleri kapalı oluyor.

Bayram Sonrası Kargo Çalışma Saatleri!

Yurtiçi Kargo çalışma saatleri

Yurtiçi Kargo'dan yapılan açıklamada, "Cumartesi günleri 09.00-13.00 saatleri arasında standart işleyişimiz devam etmekte olup, 13.00-17.00 saatleri arasında müşterilerimizin gönderilerinin kabulü ve teslimi sadece şubelerimizde yapılmaktadır." denildi.

MNG Kargo çalışma saatleri

MNG kargo şubeleri hafta içi 08.30 ile 17.30 arası mesai yapılmaktadır. Cumartesi günler saat sabah 08.30 ile 13.30 arasında Pazar ise tüm şubeler kapalıdır.

Aras Kargo çalışma saatleri

Aras Kargo Pazartesi-Cuma (hafta içi): 09.00-18.00 saatleri arasında, Cumartesi: 09.30-15.00 saatleri arasında çalışmaktadır.

Sürat Kargo çalışma saatleri

Sürat Kargo Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma (hafta içi) günleri saat 08.30-18.00 arası Cumartesi günleri ise 08.30-14.00 arası çalışmaktadır.

YORUMLAR 1
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri