Ramazan Bayramı'nda umutlandıran haber!

'Tam kapanma' ile koronavirüs vaka sayılarındaki düşüş, hastanelere de yansıdı. Ankara Şehir Hastanesi acil servisinde vaka sayısı yüzde 40 oranında düştü.

Ramazan Bayramı'nda umutlandıran haber!
Ramazan Bayramı'nda umutlandıran haber!
GİRİŞ 13.05.2021 13:13 GÜNCELLEME 13.05.2021 13:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, koronavirüste 'tam kapanma' ile birlikte vaka sayılarındaki düşüşün, hastanelere de yansıdığını söyledi.

Prof. Dr. Oğuztürk, Ankara Şehir Hastanesi acil servisine başvuran Covid-19 hastası sayısında iki hafta öncesine göre yüzde 40 oranında düşüş yaşandığını belirterek, "Gönül rahatlığıyla ifade edebiliriz ki vaka sayılarımız acile başvuru anlamında da azalmış durumda. İki hafta önceye göre yüzde 40 oranında Covid-19 nedeniyle gelen hasta sayısında bir azalma durumu söz konusu. Şu an itibarıyla mutluyuz. Ankara Şehir Hastanesi, Covid-19 ile mücadelede ülkemizin merkez üssü durumunda Türkiye'nin en büyük hastanesi.

Acil tıp kliniği anlamında da dünyanın ev büyük acil tıp kliniği. Buraya gelen hastalar sadece Ankara bölgesinden değil Türkiye'nin birçok yerinden. Buna rağmen bizim vaka sayılarımızın azalmış olması kapanma tedbirlerinin ciddi anlamda pozitif bir etki gösterdiğinin sonucu olarak karşımıza çıkmakta. Ankara Şehir Hastanesinde vaka sayısının artması veya azalması ülkedeki  vaka sayısının artması veya azalmasıyla direkt bağlantılı" diye konuştu.

'KURBAN BAYRAMINDA KISITLAMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK'

Prof. Dr. Oğuztürk, bayramdaki kapanmanın vaka sayılarına etkisinin olumlu seyirde devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

"Bayramdaki yasakların vaka sayılarına etkisi olacak. Ülke insanımız da belirli bilgi seviyesine sahip oldu. Uyarıların bir şekilde herkes tarafından bilindiği kanaatindeyiz. Çekirdek aile tarzı yaşam biçimini yine aktive etmemiz gerekiyor. Bir noktaya dikkat etmek gerekiyor. Bu bayramda da vaka sayılarının azalmasına engel teşkil edebilecek aktivitelerden uzak durulması gerekiyor.

Lütfen insanlarımız telefonla görüşsünler, büyüklerine olan sevgi gösterilerini, bayram kutlamalarını telefon aracılığıyla oluştursunlar. Yakın temas şeklindeki bayramlaşmalarını son kez yapmasınlar. Sonraki bayramlarda daha rahat kutlayabilmek için bu bayramda bu fedakarlığı gösterebilmeleri gerekiyor. İnanın ki sağlık çalışanlarından güvenlik güçlerine kadar kurallara uyanlar fedakarlık yapıyor. Bu fedakarlık sonucunda bu rakamlar düşme eğilimine girdi. Ama küçük bir tedbirsizlik ve kurallara uymama durumunda istikrarsızlıklar, vaka sayılarını tekrar ortaya çıkaracağından, bu kadar emeği boşa çıkarmama adına bu bayramda da ülke insanlarımızın kurallara uyma konusunda özen göstermesi hayati önem arz etmekte. Rakamları düşürebilirsek ve bu süreçte yaz dönemine böyle rakamlarla girersek, aşılama uygulamalarının da gelecek aşı takviyeleriyle daha üst düzeye çıkmasıyla birlikte Kurban Bayramında ben kısıtlama olma ihtimalini çok düşük görüyorum."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Bekir Canbaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Salgın hastalık sebebiyle kabir ziyaretlerinin yapılamamasını normal karşılıyorum.Rahmetli geçmişimizi sevindirecek ve onları öbür alemde rızıklandıracak olan,onların nesillerinden gelen bizlerin salih amel işleyenlerden olmamızdır.Zira ölülerimiz için dirilerimizi riske atamazdık.
    Cevapla
  • Şaşkın 2 yıl önce Şikayet Et
    Mezarlıklarda ki büyüklerimizle telefonla görüşülmüyor. Ramazan-ı şerifimiz buruk geçti. "İki bayram yaşayalım" dediler bayramda gitti. Bunun için Ramazan bayramı şekeri yerine verilen Kurban bayramı etine karnımız tok. Bu etleri yasakçılara gönderebilirsiniz.
    Cevapla
  • Aziz 2 yıl önce Şikayet Et
    Tedaviden kaldırılan ilacı savunuyorlardı. Bilim kurulu bilim üretmeden hükümete tuzak kurdu gibi oldu. Söylenenlerle DSÖ ile iş yürüttüler. Peki noldu. Hidrosiklorokin mıydı neydi o ilacın fos olduğu çıktı ortaya. Ben ak partiden başka yirmi yıldır başka sadece Muhsin başkana oy attım. Ama sağlık bakanı bilim kurulu ile negatif puan bende. Reis bu duruma kulak verecektir
    Cevapla
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    Mezara başka büyüklerimizin de girmemesi için tedbirler gerekiyor. Hükümet ne kadarını doğru, ne kadarını yanlış yaptı o ayrı mesele. Ortada bir salgın hastalık var ve önlem alınması gerekiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!