İsrail'in skandal hamlesi sonrası Türkiye'den peş peşe tepkiler

İsrail'in Gazze'ye kara harekâtı başlatmasının ardından Türkiye'den çok sert tepkiler geldi.

İsrail'in skandal hamlesi sonrası Türkiye'den peş peşe tepkiler
İsrail'in skandal hamlesi sonrası Türkiye'den peş peşe tepkiler
GİRİŞ 14.05.2021 02:50 GÜNCELLEME 14.05.2021 02:57
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Gazze Şeridi'ne başlatılan operasyonla ilgili skandal açıklamalarda bulunarak, "Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne başlattığı kara harekatına Türkiye'den peş peşe sert tepkiler geldi. 

KALIN: YENİ KATLİAMLARIN HABERCİSİDİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yeni katliamların habercisi olduğunu belirtti.

Kalın, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail'in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir."

KURTULMUŞ: HEPİMİZİN KALBİ FİLİSTİN'LE GAZZE'YLE

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, siyonist terör devleti İsrail'in zulmünün yeryüzünün vicdanını kanattığını belirtti.

Kurtulmuş, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Siyonist terör devleti İsrail'in zulmü yeryüzünün vicdanını kanatıyor. Hepimizin kalbi Filistin'le, Gazze'yle çarpıyor. Hepimiz Kudüslüyüz, hepimiz Mescid-i Aksa'nın evlatlarıyız. Zafer inananlarındır, zafer Filistinlilerindir." ifadelerini kullandı.

ALTUN: İŞGAL DERHAL SON BULMALIDIR

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor. Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz, Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır."

 

YORUMLAR 51
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcımız olsun, iki çift lafı esrgeyenler de var, herkes elinden geleni yapmalı
    Cevapla
  • Muşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Hitler suçludur. Canlı bıraktığı Yahudiler Hitlerden öğrendiklerini filistinde yapmaktadır.
    Cevapla
  • Vatandaş Hilmi 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık bırakın kınama mesajlarını, icraat yapın. Esedi devirin, Suriye'yi kontrole alalım, Lübnan ve Ürdün'le askeri ortaklık yapalım, İsrail sınırına dayanalım, nihai hedefe için plan proje üretelim artık.
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Türklerin Kitabımız Kuran'da geçen Kudüs davası yok mu diyorsun? Arap davası ayrı, Kudüs davası ayrıdır. Yarın Kabe sözkonusu olsa yine böyle mi diyeceksin? Selçuklu komutanı gerçek Türk Nurettin Zengi sağ olsa yüzüne tükürürdü, keza Karamanoğlu Mehmet Bey..
    Cevapla
  • kanka 2 yıl önce Şikayet Et
    Kınamaktan öteye gidemeyen devlet yöneticileri
    Cevapla
  • Tosun 2 yıl önce Şikayet Et
    Seni c.başkanı yapalım, hepsinin kafasını kopar.
    Cevapla
  • Özmuşlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Azıcık sabret kanka çok hızlısın, sonu felakettir.Bu dün başlayan bir mesele değil, getirip şu anki yöneticilere mal etme tamam ! Şu an yeni yeni savaş malzemelerimizi üretir olduk.El insaf..Merhametli olun ! Orada ölenler din kardeşlerimiz tamam ama düşmana koz vermemekte lazım.Akıllı ol ! Türkiye el attığı her işi usulüne göre orda vurulan ben de olsam bizlerde olsak hep bir hedefe kilitlenmeliyiz. Her güzellik sabırdan sonra gelir..Anahtar sözcük el 'SABIR ' Allah'ın 99 isminden biri..Hz Yusuf' tan hatırla.Sabırdan sonra her şey yerine oturmuştu.Sabret mevlam neylerse güzel eyler !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi