Son dakika: MİT ve TSK ABD'yi şoke etti! Türkiye sinsi Sofi Nurettin planını suya düşürdü

Terör örgütü elebaşı Sofi Nurettin'in MİT ve TSK’nın müthiş operasyonuyla etkisiz hale getirilmesi ABD'nin hayallerini suya düşürdü.

GİRİŞ 19.05.2021 06:36 GÜNCELLEME 19.05.2021 08:18
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

PKK’nın Suriye’deki bir numarası olan terörist, güvenlik tehdidi yaşadığı dönemlerde Amerikalı askerlerin bulunduğu kampta korunuyordu. Pentagon, Suriye eylemlerini Sofi Nurettin ve Şahin Cilo ile planlıyordu.

Başkan Erdoğan 'müjde' deyip duyurdu!

Barış Pınarı Harekatı’ndan sonra örgüt içinde zor duruma düşen bu iki isme ABD’liler kalkan oldu. Suriye’de Şahin Cilo’nun, Kandil’de Sofi Nurettin’in önü açıldı. ABD, Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın başına ödül koyarken Sofi’yi dışarıda tuttu.

MİT eylem hazırlığındaki 2 teröristi etkisiz hale getirdi

SOFİ NURETTİN'İ ÖRGÜTÜN BAŞINA GETİRMEYİ PLANLIYORLARDI

MİT ve TSK’nın kırmızı listede aranan “Sofi Nurettin” kod adlı PKK elebaşı Halef El-Muhammed’i etkisiz hale getirmesi, ABD’nin Suriye planlarına ağır darbe vurdu. Pentagon’un “Şahin Cilo” kod adlı PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’den sonra Suriye’de en çok destek verdiği isim olan Sofi Nurettin, bir dönem bizzat ABD askerleri tarafından korundu. Örgütün 3 elebaşına ödül koyan ABD’nin, Sofi Nurettin’i bunlardan boşalacak yere getirmeyi planladığı belirtiliyor.

ABD ASKERLERİ KORUYOR

Operasyon sadece PKK’ya değil, ABD’ye de ağır bir cevap oldu. Çünkü Sofi Nurettin, ABD’nin Suriye’deki taşeronu konumundaydı. PKK elebaşını ABD’li askerlerin koruduğu, teslim olan ve yakalanan teröristlerin ifadelerine yansımıştı. 2020 başında teslim olan terörist V.A., “Sofi Nurettin isimli üst düzey örgüt mensubunun Amerikalı askerler ve PYD/YPG’lilerin bulunduğu büyük bir kampta kaldığını biliyorum” diyerek ABD’nin elebaşına verdiği önemi ortaya koydu.

BARIŞ PINARI SONU OLDU

Terör örgütünün Barış Pınarı Harekatı’yla bozguna uğratılmasının ardından, PKK’nın Suriye yönetiminde yaşanan değişim, teslim olan terörist ifadelerine yansıdı. Terörist M.D. Sofi Nurettin’in görev değişimini şöyle anlattı: “Sofi Nurettin YPG ve KASEDE denilen Özgür Demokratik Suriye Güçlerinden sorumluydu. Barış Pınarı Harekatı sonrası Nisan 2020’de görevden alınıp yerine Bahoz Erdal görevlendirildi. YPG’den sorumlu Şahin Cilo da diplomasi sorumlusu oldu.”

BAŞINA ÖDÜL KOYMADILAR

Barış Pınarı’ndan sonra örgütte zor duruma düşen Sofi Nurettin ve Şahin Cilo’ya ABD kalkan oldu. Örgütü Suriye’de yeniden yapılandırmak için harekete geçen ABD, temsilcileri aracılığıyla PKK’nın tepe yönetimi ile sık sık bir araya geldi. Bu toplantılarda Suriye’de Şahin Cilo’nun, Kandil’de ise Sofi Nurettin’in önünün açılması istendi. Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’ın yakalanmaları için para ödülü koyan ABD’nin Sofi Nurettin’i es geçmesi, planı deşifre etti.

PETROL PARALARI SOFİ’YE

Sofi Nurettin, ABD’nin petrol planlarının da merkezindeydi. ABD askerlerinin koruduğu petrol kuyularından çıkan petrolün pazarlamasından o sorumluydu. Petrolü yerel halk ve Irak/İran üzerinden Avrupa’ya satan Sofi Nurettin para trafiğini kontrol ediyordu. Yakalanan bir teröristin verdiği ifadeler şöyle: “Zırhlı araçlarla 4 günde bir gelen milyonlarca dolar, Rumeylan’da Sabri Ok ve Sofi Nurettin’in bulunduğu yere götürülüyordu. Sofi Nurettin’in yanında Danimarka, İsveç, Fransa, Mısır ve Hollanda’dan temsilciler de vardı. Ara ara gelip kuyulardan numune alıyorlardı.”

PKK’YA DESTEK SÖZÜ VERDİLERİ

PKK’ya Suriye’de on binlerce TIR silah veren ABD, terör örgütü ile siyasi muhataplık seviyesini üst düzeye taşıdı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki heyet, önceki gün Şahin Cilo kod adlı elebaşı Ferhat Abdi Şahin’le bir araya gelip, örgüt kontrolündeki Demokratik Suriye Meclisi ve örgüte müzahir aşiret liderleriyle temaslarda bulundu. ABD’den yapılan açıklamada ziyarette “siyasi çözüm”, “DEAŞ” ve “bölgedeki istikrar” başlıklarının ele alındığı öne sürüldü. Terörist Şahin Cilo da ziyarette koalisyonun bölgede kalıcı olacağı garantisi verildiğini aktardı: “Uluslararası koalisyon güçlerinin DEAŞ karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı.”

YORUMLAR 28
  • Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    alçak köpek..cehennemi boyladı..ALLAH bu operasyonu yapan aslanlara güç kuvvet versin..bütün hainlerde eninde sonunda geberecekler...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangi siyasi füşünce,politik tercihte olursak olalım.Milli konularda bir olalım.Tebrikler TSK ve MİT...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin bakanı Niyazi olmuş.
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp nin bakan yapacakları biri öldü. Sırada diğer bakan yapacakları karayılan ve bayık gibileri kaldı. Onlarda tez zamanda leş olacaklar. Meral ben sana ne diyeyim. Kandile çık.
    Cevapla
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    tırnağın varsa başını kaşı, kendi işimizi kendimiz göreceğiz ve bütün bu soysuzları yok edeceğiz Allahın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!