E devlet e-posta doğrulama nasıl yapılır? 2021 e-devlet cep telefonu doğrulama işlemleri

E devlet uygulaması hayatımızın birçok alanında kolayca işlem yapmamızı sağlıyor. Özellikle Sicil Kaydı Sorgulama, 4A Hizmet Dökümü, HES Kodu Üretme ve Listeleme gibi işlemlerin rahatlıkla yapıldığı uygulamaya rağbet büyük. E devlet kapısını kullanmak isteyen vatandaşlar 'E devlet e-posta doğrulama nasıl yapılır?' sorusunun cevabını arıyor. İşte 2021 e-devlet cep telefonu doğrulama işlemleri!

E devlet e-posta doğrulama nasıl yapılır? 2021 e-devlet cep telefonu doğrulama işlemleri
E devlet e-posta doğrulama nasıl yapılır? 2021 e-devlet cep telefonu doğrulama işlemleri
GİRİŞ 20.05.2021 16:02 GÜNCELLEME 20.05.2021 16:02

E devlet üzerinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar 'E devlet e-posta doğrulama nasıl yapılır?' diye araştırıyor. Birçok kişinin kullandığı HES Kodu Üretme ve Listeleme, 4A Hizmet Dökümü, Sicil Kaydı Sorgulama gibi işlemlerin kolayca yapıldığı uygulamayı kullanmak için e-post adresi doğrulaması yapılması gerekiyor. Bu işlemlerin nasıl yapıldığını bilmeyen kişilerin doğru adımları takip ederek, sistem üzerinden sırasıyla ilerlemesi gerekiyor. İşte merak eden vatandaşlar için 2021 e-devlet cep telefonu doğrulama işlemleri...

2021 E-Devlet Cep Telefonu Doğrulama İşlemleri

E devlet girişi yapmak için vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e devlet kapısı şifresine ihtiyacı vardır. İlk defa giriş yapacakların PTT üzerinden alacakları devlet kapısı şifresi ile sistem giriş yapılması mümkünken, sonraki girişleriniz için geçici şifreyi değiştirmeniz gerekir. Geçici şifreyi değiştirdikten sonra ise herhangi bir giriş sorununuzda tekrar şifre almanız gerekeceği için sistem üzerinden cep telefonu ve e posta doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Aksi halde tekrar e devlet girişi yapabilmeniz mümkün olmayacak ve PTT üzerinden ücretli olarak yeni bir şifre almanız gerekecektir. Fakat eğer cep telefonu ve mail doğrulaması yaparsanız, e devlet girişi sayfasında yer alan şifre yenileme bağlantılarını kullanarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Ardından ise yeni şifre ile e devlet girişi yapabilirsiniz.

E devlet girişi sonrasında ayarlar bölümünden kişisel ayarlarınızı yaparak bilgilerinizi girmeniz yararlı olacaktır. Böylece sadece online olarak hizmetlerden yararlanma değil, hizmetler ile ilgili bildirimleri de mail ve SMS yolu ile alabilirsiniz.

E Devlet E-Posta Doğrulama Nasıl Yapılır? (Adım Adım)

  • Şifre ile giriş yapınız.

  • Kullanıcı menüsünden “İletişim Seçeneklerim”i tıklayınız.

  • Cep telefonu ve e-posta kayıtlı değil ise, ilgili kısımlara cep telefonu numarası ve e-posta adresinizi yazınız.

  • Bir sonraki ekranda güvenlik için doğrulama tipi seçilerek kimlik bilgilerinizi yazınız.

  • Cep telefonu numaranıza ve e-posta adresinize gelen doğrulama kodlarını kutucuklara yazınız ve "Doğrula" düğmesine tıklayınız.

Kayıtlı ve doğrulanmış telefon numarası veya e-posta adresinin güncellenmesi için;

  • Hesabınızda kayıtlı olan cep telefonu numarası veya e-posta adresini silerek yerine güncel olan cep telefonu numaranızı ve/veya e-posta adresinizi yazıp “Güncelle” düğmesini tıklayınız.

  • Sonraki ekranda güvenlik için doğrulama tipini seçerek kimlik bilgilerinizi yazınız.

  • Güncel cep telefonu ve e-posta adresinizin bulunduğu satırda “Cep Telefonumu Şimdi Doğrula, E-Posta Adresimi Şimdi Doğrula” butonlarına basınız.

  • Cep telefonu numaranıza ve e-posta adresinize gelen doğrulama kodlarını kutucuklara yazınız ve "Doğrula" düğmesine tıklayınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor