GENAR Başkanı İhsan Aktaş: İYİ Parti CHP'nin yoluna girdi

GENAR Başkanı İhsan Aktaş 'AK Parti'nin yüzde 70-80 oy aldığı bir yere gidiyorsunuz. Bir vatandaşın öfkesini 'provokatör' diye suçlamanız doğru olmaz' dedi.

GİRİŞ 21.05.2021 01:19 GÜNCELLEME 21.05.2021 17:59
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

GENAR Başkanı İhsan Aktaş İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, İkizdere'de esnaf ziyareti yaptığı sırada bir vatandaşın HDP sorusuna sinirlenip vatandaşı yakışıksız bir üslupla terslemesi ve sonrasında bu olayın 'provokatörlük' şeklinde lanse edilmesine tepki gösterdi.

Kabaktepe'den Akşener'e tokat gibi Netanyahu yanıtı: Artık yüzünüz de kızarmıyor

"İYİ PARTİ CHP'NİN YOLUNA GİRDİ"

CHP-AK Parti çatışmalarında kullandığı üslupla vatandaşın gönlünde avantajlı bir yer edindiğini ancak son yaşanan gelişmelerle İYİ Parti'nin CHP'nin nefret diline kaydını ifade eden Aktaş "İYİ Parti CHP'nin girdiği sonu gelmez çıkışı olmayan tünele girmedi, siyasal ağır şiddet diline takılmadı. CHP ile AK Parti sert bir şekilde mücadele ederken arada daha yumuşak bir dil kullanarak avantajlı bir pozisyon elde etmişti. Nereye kadar, galiba İYİ Parti'yi CHP'nin radikal öfkeli, ölçüsüz dili cezbetmiş olacak ki Netenyahu benzetmesiyle beraber CHP'nin yoluna girdi." dedi.

Meral Akşener'e vatandaştan HDP ile ittifak tepkisi! Rize ziyaretinde arbede çıktı

"BUNA SİYASET DENMEZ. BAŞKA BİR ŞEY DENİR"

Aktaş, Akşener'in Filistin davası konusunda hassasiyetinin bütün dünya tarafından bilinen Başkan Erdoğan'ı bebek katili Binyamin Netanyahu'ya benzetme hatasını şu sözlerle ifade etti:

Dünyada vicdan sahibi insanların Filistin'in yanında olduğu, ayrıca büyük bir devletin lideri olarak risklerine rağmen çıkıp dünyada İsrail'in yaptığı haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşılık bulmasına zemin hazırlayan bir lider var; Recep Tayyip Erdoğan. Şöyle keyifli bir Recep Tayyip Erdoğan olabilir; Netenyahu'ya bir selam çakar herkes gibi. O selamını da Biden'a iletir. Böylece ne güzel modern, uyumlu, domakrat... 'diktatörlük'ten de o gece çıkmış olur.  Ama bu millet adına yani; tarihimize bakarak, kültürümüze bakarak, biz nihayetinde yüz yıl önce o topraklardan son askerini çekmiş bir milletiz. Bize çok yabancı bir toprak değil. Bu konuya o kadar hassasiyetle yaklaşan bir lidere siz kalkıp Netenyahu benzetmesi yaparsanız. kusura bakmayın buna siyaset denmez. Buna başka bir şey denir. Birincisi bu.

"BİR KİŞİNİN AK PARTİLİ OLMASI SUÇLANMAK İÇİN YETERLİ Mİ?"

İYİ Parti-HDP ilişkisi ve Filistin davası hakkında Erdoğan'a hadsiz çıkışların AK Partililerin öfkesini kabarttığını söyleyen Aktaş "Toplumsal öfkeyi, AK Partililerin öfkesini kabartmayı başardınız. Şimdi Türkiye'de demografik olarak İYİ Parti'nin güçlü olduğu yerler var. Yani yüzde 20, 18 aldığı yerler var. Recep Tayyip Erdoğan'ın da yüzde 70-80 civarı oy aldığı bir beldeye gidiyorsunuz.  Bir kişinin AK Partili olması suçlanmak için yeterli mi? Yani bir vatandaş tepkisini, öfkesini siz tutup da provokasyon, orda kadın koyu AK Partiliydi diye suçlarsanız o zaman bu ülkede en az yüzde 10-15'i koyu partilidir. Bu suçlama meselesi olamaz." dedi.

Meral Akşener'e vatandaştan HDP ile ittifak tepkisi! Rize ziyaretinde arbede çıktı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığını söyleyen suçlu mu olacak Meral hanım.
    Cevapla
  • Eyüp1 2 yıl önce Şikayet Et
    masum türker beyde akşam çıktığı tv proğramında ip ciye soru soran bayan vatandaşa provekatör diyor.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 2 yıl önce Şikayet Et
    orada iyi partili vekile bak suradına....
    Cevapla
  • Ahmed can 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar .siyasetci degilki .gudümlu eskiya derler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...