Tam kapanma sona erdi! Peki hafta sonu seyahat yasağı devam ediyor mu?

Kademeli normalleşme kararlarında şehirler arası seyahat yasağı ile ilgili yeni maddeler yer aldı. İşte tam kapanma sonrası detaylar.

Tam kapanma sona erdi! Peki hafta sonu seyahat yasağı devam ediyor mu?
Tam kapanma sona erdi! Peki hafta sonu seyahat yasağı devam ediyor mu?
GİRİŞ 21.05.2021 12:08 GÜNCELLEME 21.05.2021 12:08

Tam kapanmanın ardından Türkiye kademeli normalleşme dönemine geçti. İçişleri Bakanlığı da yeni dönemin ayrıntılarını daha önce paylaşmıştı. Kademeli normalleşmede ilk hafta sonuna yaklaşılırken hafta sonu yasakları ve kısıtlamaları özellikle de şehirler arası seyahat yasağı ile ilgili detaylar merak ediliyor.

HAFTA SONU SEYAHAT YASAĞI VAR MI? 

Kademeli normalleşme döneminde; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda) şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak. Sokağa çıkma yasağının olmadığı saatler seyahat edilebilir. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı cuma günü saat 21.00'de başlıyor, pazartesi saat 05.00'te sona eriyor.

17 Mayıs ile 1 Haziran arasında uygulanacak kademeli normalleşme süreci için tam kapanmada uygulanan seyahat izin belgesi zorunluluğu kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan bugün yayımlanan genelgeyle 17 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasındaki uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinde uçak yolcuları izin belgesi ibraz etmeden seyahat edebilecek.

65 YAŞA SEYAHAT YASAĞI VAR MI? 

Kademeli normalleşme döneminde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Kovid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

Sokağa çıkma yasağı günlerinde dışarı çıkmak için seyahat izin belgesi almak istiyorsanız, aşağıdaki yolu takip edebilirsiniz.

SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR? 

e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurullarından izin almak kaydıyla özel araçlarıyla da seyahat edebilecekler.

Seyahat İzin Belgesi verilen kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor