Mahkemeden Osman Kavala kararı

Gezi Parkı davasında verilen beraat kararlarının bozulmasının ardından 17 sanığın yargılandığı davanın yeniden görülmesine başlandı

Mahkemeden Osman Kavala kararı
Mahkemeden Osman Kavala kararı
GİRİŞ 21.05.2021 15:15 GÜNCELLEME 21.05.2021 16:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı davası İstinaf Mahkemesi’nin beraat kararını bozmasının ardından bugün yeniden görülmeye başlandı.

17 kişinin ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ iddiasıyla tekrar yargılandığı duruşmada tutuklu iş insanı Osman Kavala kendisine yönelik suçlamaları reddetti.

Kavala, "Asıl amaç başka davalarla birleştirmenin yolunu açmaktır. Hükümeti devirmek için faaliyet içinde olduğumuz iddia ediliyor. Hiçbir somut delile dayandırılmıyor" dedi.

Mahkeme başkanının karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla Kavala'nın tutukluluğuna devam kararı verildi.

Çarşı davası dosyasının mahkemesinden istenmesine karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 6 Ağustos'a erteledi.

YORUMLAR 4
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazı haber sitelerinde "Mahkeme başkanı ise Kavala'nın tahliyesi yönünde oy kullandı." diyor. Hakimlere uyuşturucu testi yapılsın, ayık kafayla böyle karar verilemez.
    Cevapla
  • Gercekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Icimizde Hainler cok malesef
    Cevapla
  • çağdışı 2 yıl önce Şikayet Et
    8 yıl geçti hala ALÇAKLARA HAİNLERE CEZA VVEREMEYEN YARGI lağvewdilmeli... hasan bakkal amca kasap amca çiftçi amca gel hakim savcı ol. bu hainlere alçakalra gereken cezayı tez verir... ihanet davalarına okumuş kitap yutmuş beyinleri hukuk diye sadece guguk kararlar veren hakimlere verilmemeli. onlar arsa şirket davelarına baksınlar. milletin kendi hükmünü bunlara bıkmamamak gerkir. millet bilir haini ve cezasını. buAYM ve bu yargı Türk millketi adına karar vermekten acizdir görüyüruz..
    Cevapla
  • ayna 2 yıl önce Şikayet Et
    2053 yılına biter inşaallah, aslında mahkemelerin mahiyetine göre 2 ay ile 2 yıl arasında kademeli olarak kararın açıklanması hükmü olmalı, zaman aşımı nedir yahu! Sorsan hukukçular adalet dağıttıklarını iddia ederler, zavallı bir durum. Geciktiğinde maddi tazminat ödenmeli ve sorumlularına rücu ettirilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek