'Hollanda'ya kalsam 4 ay önce ölmüştüm'

Hollanda’nın ölüme terk ettiği koronavirüs hastası İlhan Duman, özel ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek 4 aylık tedaviyle sağlığına kavuştu.

'Hollanda'ya kalsam 4 ay önce ölmüştüm'
'Hollanda'ya kalsam 4 ay önce ölmüştüm'
GİRİŞ 22.05.2021 07:10 GÜNCELLEME 22.05.2021 10:36
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Hollanda'da yarı felçli yaşam süren 47 yaşındaki İlhan Duman, 8 Ocak'ta koronavirüse yakalandı. Yoğun bakıma düştü. Hollandalı doktorlar, onu yaşam destek ünitesinden ayırmak ve ölüme terk etmek istedi. Oğlu Furkan direndi. Sağlık Bakanlığı'na "Babamı kurtarın" çağrısı yaptı.

'ÜLKEME MİNNETTARIM'

Yurtdışındaki vatandaşını yalnız bırakmayan Türkiye, Hollanda'ya özel ambulans uçak gönderdi. Hollanda'nın ölüme terk ettiği Nevşehirli İlhan Duman, sağlığına kavuştu. Taburcu olacağı günü bekleyen Duman, Sabah'a konuştu.

Hastalığının Hollanda döneminin çok zor geçtiğini söyleyen Duman, "O dönemlerden hiç haberim yok, çünkü komadaydım. Ocak ayının sonuna doğru tedavimde yapılacak bir şeyin olmadığını söyleyerek yaşam fişimi çekmek istemişler. Ailem karşı çıkarak Türkiye'den yardım istemiş. İyi ki vatanımız var. Ankara Şehir Hastanesi'nde hayatta kalabilmem için ne gerekiyorsa yapıldı. Süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah'ıma şükürler olsun, 4 ay sonra taburcu oluyorum. Hollanda'da kalsaydım, 4 ay önce gömülecektim. Bana bu kadar değer veren ülkem, Türkiye'me çok teşekkür ediyorum. Yakında Hollanda'ya ailemin yanına tarifeli uçakla döneceğim" dedi.

YORUMLAR 32
  • vedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Gözü kör CHP liler, Reisimize diktatör diyen İp sizler duysun. İnsana değer böyle olur.
    Cevapla
  • ist34 2 yıl önce Şikayet Et
    allah şifa versin. şimdi dönersin geri hollandana..sizin paraya göre Türkiyede sağlık gideri de ucuzmuş.. 1 euro 10 lira. yapmışsın hesabını aynı masraflar türkiye de tutar 1000 euro ama hollandada belki 20000 euro... biz memlekete gidelim en iyisi :)))
    Cevapla
  • Grçk 2 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda vergiyi Türkiye Hastayı kabul eder.Şimdi o vatandaşımız Hollanda'ya geri dönecek mi dönmeyecek mi işte asıl mesele bu...
    Cevapla
  • Kerem YILDIRIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizle ve Reisimizle ne kadar gurur duysak azdır
    Cevapla
  • bir müslüman 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah bütün gurbetteki bütün müslümanların yardımcısı ve koruyucusu olsun inşallah. Memleketini hor görenleri de ıslah etsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"