Kızını boğarak öldürmüştü! Kan donduran detaylar

İzmir'in Konak ilçesinde, geçen 11 Haziran'da kızı Bahar E.'yi (4) yastıkla boğarak öldüren Betül Fitil (35) ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Kızını boğarak öldürmüştü! Kan donduran detaylar
Kızını boğarak öldürmüştü! Kan donduran detaylar
GİRİŞ 22.05.2021 08:45 GÜNCELLEME 22.05.2021 08:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Korkunç olayda, anne hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, olay sırasında ayrıldığı eşinden hamile olan Betül Fitil'in, hamileliğin sonlandırılması konusunda eski eşiyle kavga ettikten sonra sinir krizi geçirdiği ve kızını öldürdüğü belirtildi.

İddiaya göre, 2 yıl önce eşinden boşanan 3 çocuk annesi Betül Fitil, geçen 11 Haziran'da sinir krizi geçirdi. Bu sırada kızı 4 yaşındaki Bahar E. ağlamaya başladı.

DHA'nın haberine göre Fitil, kızını susturmayı başaramayınca, yüzünü yastıkla kapattı. Havasız kalan Bahar E., bayıldı. Fitil, yakınlarını arayıp, yardım istedi. Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekiplerince Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz çocuk, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

'TANIMADIĞIM 2 KİŞİ GELDİ, ONLAR YAPTI' DEMİŞTİ

Anne Betül Fitil polise verdiği ifadesinde eve yüzlerinde maske olan, tanımadığı 2 kişinin geldiğini ve kendisini darbettiğini, çocuğunu ise öldürdüklerini söyledi. İfadesi alınan komşular, olayın olduğu günde herhangi bir gürültü duymadıklarını, yabancı herhangi birini de görmediklerini söyledi.

Anne Fitil'in ifadelerindeki çelişkilerden de şüphelenen polis, soruşturmayı derinleştirdi. Gözaltına alınan anne, polisteki sorgusunda olayı itiraf etti. Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Fitil, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTEMİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmasını tamamladı. İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Betül Fitil hakkında, 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.

İddianamede, Fitil'in, 2019 yılında boşandığı eski eşi ve Bahar'ın babası Mert E.'den hamile olduğu, hamileliğin sonlandırılması konusunda kavga ettiği ve Mert E.'nin evden gittikten sonra sinir krizi geçirdiği belirtildi.

Kızı Bahar'ın yüzüne başörtüsü ile yastık bastırarak öldüren, daha sonra kendisine zarar verip, boğmaya çalıştığı, olayın ardından polise verdiği ifadede suçu hayali 2 kişinin üzerine attığı ancak daha sonra itiraf ettiği ifade edildi.

Ayrıca, Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından düzenlenen raporda, Bahar'ın ağzının ve burnunun kapanmasına bağlı 'mekanik asfiksi' sonucu öldüğü vurgulandı.

YORUMLAR 7
  • Gül 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun bir anne ne olursa olsun ne yaşarsa yaşasın nasıl olurda evladını öldürür
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    yatmaz cok burasi turkiye bir kac sene sonra cikar hapisten insanin degersiz oldugu ulkede yasiyoruz onun icin cumhuriyet tarihinde 56 af cikmis ceza alipta cesasini tam ceken yok onun icin olan cocuga olmus gerisine birsey olmaz merak etmeyin
    Cevapla
  • kevser 2 yıl önce Şikayet Et
    evladına kıyacak hale gelene kadar neler çekti kimbilir
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne çekerse çeksin insan evladına kıyarımı sende bu zihniyet teysen çocuk yapma
    Cevapla
  • Özkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala hiç kimseye takatinin üstünde yük yüklemez. Ortada bir cinayet var ve siz hala kadının neler çektiği ile ilgileniyorsunuz. Böyle anlamsız bir savunma bakış açısı kabul edilebilir gibi değil. Şu feminist perspektifinizi değiştirmediğiniz sürece olaylara doğru bakamayacaksınız.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen nasıl bir yaratıksın?
    Cevapla
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Kadını kutsallastiranlar nerede??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!