İstanbul’u rahatlatacak yolda 398 km'lik bölüm bitti!

İstanbul’u kuzeyden by-pass ederek Trakya ile Anadolu arasında taşımacılık yapan büyük araçları şehir trafiğine sokmayacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometrelik bölümü tamamlandı.

İstanbul’u rahatlatacak yolda 398 km'lik bölüm bitti!
İstanbul’u rahatlatacak yolda 398 km'lik bölüm bitti!
GİRİŞ 23.05.2021 08:34 GÜNCELLEME 23.05.2021 08:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2013’te yapımına başlanan yolun ilk açılan bölümü 2016’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü de içine açan Odayeri-Paşaköy arasıydı. 2017’de Paşaköy-Mecidiye, 2018’de Hüseyinli-Kömürlük, Yassıören-Odayeri ve Kurtköy Liman Bağlantı Yolu, 2019’da Çatalca-Yassıören Kesimi, Habibler Kavşağı, İstanbul Park bağlantı kavşakları, Gebze OSB Kavşağı, Balçık 1 ve 2 kavşakları ile bağlantı yolları, Liman Kavşağı ve Sevindikli Kavşağı açıldı. 2020’de ise Kınalı-Çatalca kesimi, Sevindikli Kavşağı-TEM İzmit 1 Kavşağı bağlantı yolları, TEM İzmit 1 Kavşağı ile TEM Akyazı Kavşağı arası tamamlandı.

Yolun Habibler Kavşağı ile Hasdal Kavşağı arasındaki 9.1 kilometrelik kısmı ise önceki gün hizmete alındı. Kuzey Marmara Otoyolu’na son eklenecek bölüm ise Çatalca’nın Nakkaş Mahallesi ile Başakşehir arasındaki 45 kilometrelik kesim olacak. Böylece Başakşehir, Bahçeşehir, Arnavutköy’deki trafik Kuzey Marmara Otoyolu’na alınarak bölgedeki yoğun sıkışıklık giderilmiş olacak.

YORUMLAR 7
  • Aliveli 2 yıl önce Şikayet Et
    Trafik için iyi ama kullanım ücreti yüksek
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce $ükür edelim..Geci$ ücretlerinide sev seve ödeyelim.Aslinda senede 7800 ile 8200 ki$i arasinda trafikte olan ölümler ile Türkiye dünyada 1 NUMARA.Afrikada bile ölüm rakamlari bu kadar degil.Benim sorum Türk halki bu yollari hak ediyormu etmiyormu sorusudur.?
    Cevapla
  • Cem Kurt 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçiş ücretlerinide haber yaparmısınız. Örnek: Akyazı sapağında giriş yapıp Ümraniye sapağından çıkış yaparsam. Kaç ₺ ücret öderim.? Teşekkürler
    Cevapla
  • hurşit yenigün 2 yıl önce Şikayet Et
    39 tl olması gerekir benim ödediğim ücret
    Cevapla
  • fikirTEPEli SABRİ 2 yıl önce Şikayet Et
    akyazı -umraniye =75 TL fakirler geçmesin
    Cevapla
  • EYT 2 yıl önce Şikayet Et
    Şemsettin kardeş Sen İstanbul da yaşamıyorsun belli o araçlar zaten oradan gidiyor trafiğe hiç etkisi yok çünkü paralı kimse kullanmıyor artı kilometre olarakta fazla zengine değil halka hizmet edin
    Cevapla
  • şemseddin 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz normal yoldan gidin... Adı üstünde yap işlet devret..Maliyeti tabi ki olacak, sadece ağır vasıta, otobüs, nakliye ticariler bile kullansa istanbulun trafiğini şimdilik en az yüzde 30 rahatlatır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...